„Kol pinigai jūsų kišenėje, jie yra jūsų pinigai, kai surenkami mokesčiai, o visame pasaulyje mokesčiai renkami viešiesiems reikalams, viskas – jie tampa valstybiniai. Tai yra esminė mokesčių prigimtis. Jeigu mūsų pensininkai būtų organizuoti, jie paduotų į teismą valstybę už tai, kad ji nusavino dabartinių pensininkų pinigus ir atidavė juos į privačias rankas, negaudama viešosios naudos. O nauda – tai mūsų pagyvenusių, neįgalių žmonių gerovė. Šiuo atveju jokios viešosios naudos nėra, ir tai reiškia, kad šis sprendimas yra neekonomiškas, pažeidžiantis viešąjį interesą, viešųjų finansų tvarkymo principus ir antikonstitucinis“, – sakė P. Gylys.

Pasak jo, tie, kurie renkasi senatvei kaupti antros pakopos pensijų fonduose, skriaudžia savo tėvus, senelius ar kitus pensinio amžiaus sulaukusius savo giminaičius.

Pensijų fondų dalyvių asociacijos valdybos pirmininkas Marijus Kalesinskas įsitikinęs, kad gyventojai, kaupdami privačiuose antros pakopos pensijų fonduose, taip pat siekia užtikrinti savo pragyvenimą senatvėje.

„Tai yra asmeninės žmonių sąskaitos. Ne visi galbūt supranta, kad, kai valstybė, tiksliau – Vyriausybė ir Seimas, dabar priims sprendimus nusavinti tuos pinigus, tai iš esmės prilygintina vagystei“, – teigė M. Kalesinskas.