„Pasitikėjimas Lietuvos ekonomika praeitus metus buvo neigiamas. Visgi, pesimistiniai vartotojų lūkesčiai metų pabaigoje kiek pagerėjo, o nuotaikas atspindintis pasitikėjimo rodiklis 2024 m. sausį padidėjo nuo -4,5 proc. iki - 2,9 proc. Verslininkų pasitikėjimas ekonomika padidėjo tik pramonėje, kitur jis sumažėjo“, – antradienį konferencijoje „2023 m. pagrindiniai ekonominiai ir socialiniai rodikliai“ teigė J. Petrauskienė.

„Gyventojai buvo optimistiškesni. Šių metų pabaigoje jie geriau nei prieš metus vertino savo namų ūkio finansinę padėtį ir šalies ekonominės padėties pasikeitimą per praėjusius 12 mėn. Jie taip pat optimistiškai žvelgia į ateitį“, – pridūrė ji.

Visgi, anot jos, šiuo metu fiksuojamas verslo augimas leidžia į ateitį žvelgti optimistiškai, kas atsispindi ir pramonės vadovų lūkesčiuose, kur pasitikėjimas Lietuvos ekonomika išaugo 6,1 proc.

„Stipresnis veikiančių ūkio subjektų augimas leidžia tikėtis daugiau optimizmo ateityje. Pramonės įmonių vadovų lūkesčiuose taip pat padaugėjo optimizmo“, – sakė ji.

Pasak Valstybės duomenų agentūros, 2023 metais Lietuvos BVP sudarė 72,1 mlrd. Eur ir palyginti su 2022-aisiais buvo 0,3 proc. mažesnis.

Taip pat, anot agentūros, 2023 m. buvo stebimas pramonės produkcijos apimties bei mažmeninės ir tarptautinės prekybos prekėmis mažėjimas. Tuo metu laisvų darbo vietų skaičius išliko nepakitęs, o vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis didėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją