Apie tai bendrovė pirmadienį pranešė Užimtumo tarnybai. Jos atstovė Milda Jankauskienė BNS informavo, kad darbuotojai atleidžiami dėl darbo organizavimo pakeitimų.

„Nuo 2021 metų vasario 1 dienos Baltarusijos duomenų kodavimas perkeliamas į Ukrainos duomenų apdorojimo ir kodavimo centrą, o duomenų bazių paruošimas perkeliamas į Bulgarijos duomenų apdorojimo ir duomenų bazių paruošimo centrą“, – BNS sakė M. Jankauskienė.

„Sodros“ duomenimis, „AC Nielsen Baltics“ šiuo metu dirba 141 darbuotojas. Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje nurodoma, kad pernai vidutinis jų skaičius buvo 169.

Birželį pateiktoje ataskaitoje rašoma, kad „Nielsen“ pirmojo ketvirčio rezultatai buvo geri, bet dėl koronaviruso pandemijos buvo stebimas sulėtėjimas. Ši tendencija, anot bendrovės, išliko ir antrąjį ketvirtį, o daugiausia įtampa jaučiama vienkartiniuose pardavimuose.

Praėjusiais metais „AC Nielsen Baltics“ uždirbo beveik 2 tūkst. eurų grynojo pelno (2018-aisiais – 10,9 tūkst. eurų nuostolis), pajamos ūgtelėjo 5,4 proc. iki 6,463 mln. eurų.

Galutinė „AC Nielsen Baltics“ akcininkė yra JAV įmonė „Nielsen Holdings“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)