Toks žingsnis - viena iš finansų institucijoje vykdomo restruktūrizacijos proceso dalių - popiežius Pranciškus siekia nutraukti banke vykdytus įstatymų pažeidimus ir korupciją bei sukurti skaidresnę banko sistemą, todėl bankui vadovauti bus paskirti nauji specialistai. Apie tai praneša BBC.

Apie vadovybės sprendimą atsistatydinti pranešta po antradienį pateiktos finansinės veiklos ataskaitos: institucijos pelnas 2013 metais smuko iki 2,9 mln. eurų, nors dar 2012-aisiais rodiklis siekė 86,6 mln. eurų. Daugiausia nuostolių patirta dėl to, kad, prieš Vatikanui pradedant reformų programą, investicijų apimtys smarkiai sumažėjo. Jeigu ne ši aplinkybė, bankas būtų uždirbęs 70 mln. eurų, tikina banko atstovai.

Vatikano banko vadovas vokietis Ernstas von Freybergas, paskirtas popiežiaus Benedikto XVI 2013 metų vasarį, iš savo posto pasitrauks, jo pareigas eis verslininkas iš Prancūzijos Jeanas Baptiste'as Franssu.

Duodamas interviu BBC žurnalistui E. von Freibergas teigė neaptikęs didelių pažeidimų. Pastebėjau tik smulkių atvejų. Esame mažesnė finansų institucija, nei mano daugelis žmonių, - mažesnė mūsų finansų apyvarta, todėl atitinkamai mažesni ir pažeidimai". 

IOR oficialioje svetainėje nurodoma, kad iš viso banko aktyvų vertė siekia 5,9 mlrd. eurų. Vadovaujant E. fon Freibergui buvo nutrauktas bendradarbiavimas su maždaug 3 tūkst. banko klientų, todėl asmenų, kuriems finansų institucija teikia paslaugas, skaičius smuko iki 15 tūkstančių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)