Kaip nurodė „Litgrid“, elektra Lietuvoje vidutiniškai buvo pigesnė negu Latvijoje (kaina ten per savaitę mažėjo 3 proc. ir siekė 43,6 euro už MWh). Estijoje kaina buvo mažiausia Baltijos šalyse. Ji sumažėjo 4 proc., palyginti su praėjusia savaite, ir siekė 42,9 euro už MWh.

Lietuvoje elektros suvartojimas praėjusią savaitę mažėjo 2 proc. iki 220 gigavatvalandžių (GWh). Elektros gamyba šalyje taip pat sumažėjo 5 proc. ir užtikrino 51 proc. šalies elektros energijos poreikio. Iš viso Lietuvoje buvo pagaminta 112 GWh elektros energijos.

„Nors daugiausia elektros Lietuvoje praėjusią savaitę pagamino šiluminės elektrinės, elektros kainą žemyn spaudė nuo savaitės pradžios stabiliai auganti elektros energijos gamyba vėjo jėgainėse“, – sako „Litgrid“ Strategijos departamento vadovas Liutauras Varanavičius.

Šiluminės elektrinės praėjusią savaitę pagamino beveik pusę (49,5 proc.) visos Lietuvoje pagamintos elektros energijos. Vėjo jėgainės pagamino 18 proc., hidroelektrinės – 17 proc., kitos elektrinės – dar 16 proc. elektros energijos. Gamyba vėjo elektrinėse augo sparčiausiai, 33 proc. Tuo metu šiluminės elektrinės gamino 10 proc., o hidroelektrinės – 14 proc. mažiau energijos nei praėjusią savaitę.

Bendras elektros srautas iš Lietuvos praėjusią savaitę sumažėjo 7 proc. Daugiausiai – 74 proc. eksporto buvo nukreipta per „Litpol Link“ jungtį į Lenkiją, likusi dalis elektros buvo eksportuojama per Latvijos pjūvį (14 proc.) ir per „NordBalt“ elektros jungtį su Švedija (12 proc.).