Keis skrydžių laikus

Kol kas skelbta, kad skrydžiai Vilniuje bus ribojami vieną parą – nuo liepos 11 d. 12 val. iki liepos 12 d. 14 val.

Novaturas“ atstovė spaudai Miglė Bielinytė patikino, kad įmonė suplanuotų kelionių atšaukti neketina. Pasak jos, klientai dar praėjusią savaitę buvo informuoti apie pokyčius.

Ji teigė, kad šiuo metu yra dėliojami visi galimi darbo organizavimo variantai ir kartu su oro vežėjais ieškoma sprendimų, kaip pakeisti skrydžių laikus.

„Preliminariai dalį jų planuojame paankstinti, o kitą dalį pagal poreikį pavėlinti, tačiau stengsimės, kad klientai patirtų kuo mažiau nepatogumų.

Apie visus tikslius programos pasikeitimus ar kitus atvykimo bei išvykimo į oro uostą tvarkos pakeitimus, jei tokių pasitaikys, klientus tiesiogiai informuosime artimiausiu metu, kai tik turėsime galutinius sprendimus“, – sakė ji.

Tez Tour“ rinkodaros ir ryšių su visuomene skyriaus vadovė „Tez Tour“ Inga Aukštuolytė taip pat tikino, kad problemos sprendimo imtasi bus, mat tą parą, kai bus uždarytas Vilniaus oro uostas, iš sostinės buvo numatyti du skrydžiai“ – į Antalaiją ir Kretą.

Kaip teigė, jų atšaukti įmonė taip pat neplanuoja.

„Šie jau suplanuoti skrydžiai nebus atšaukiami, jie bus vykdomi kaip numatyta iš Vilniaus, tik bus koreguojamas jų skrydžio grafikas.

Šiuo metu deriname naujus skrydžių laikus su partneriais, apie pokyčius keliautojus informuosime artimiausiu metu“, – apie paankstintus arba pavėlintus skrydžius kalbėjo atstovė.

Ji teigė norinti nuraminti keliautojus, nes galimi skrydžių pakeitimai su jais bus suderinti kaip galima greičiau, o keliautojai – iš anksto informuoti, kad nepatirtų nesklandumų.

Kelionių organizatoriaus „Itaka“ atstovė Daiva Strumskienė sakė, kad liepos 11 dieną bendrovė turi suplanavusi skrydį į Zakinto salą Graikijoje.

Jos teigimu, kol kas įmonė yra derybose su oro uostu.

„Kol kas neaišku, kaip bus. Skrydis gali būti ir iš Kauno. Planuojame, ieškome optimaliausio varianto“, – komentavo ji.

Liks be kompensacijų

Lietuvos transporto saugos administracijos civilinės aviacijos skyriaus vadovė Virginija Žegunytė aiškino, kad keleiviai, kurie susiplanavo skrydžius ir jie buvo atšaukti, kompensacijas gauna ne visada.

„Pagal Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 261/2004 5 str. 3 d. skrydį vykdantis oro vežėjas neprivalo mokėti kompensacijos pagal 7 straipsnį, jei skrydis atšauktas dėl ypatingų (ne nuo vežėjo priklausančių) aplinkybių. Dėl tos pačios priežasties kompensacija nepriklauso ir už daugiau nei 3 valandas vėlavimą atskristi į galutinį paskirties punktą. Planuojamas Vilniaus oro uosto uždarymas skrydžiams yra laikomas ypatinga aplinkybe Reglamento (EB) Nr. 261/2004 taikymo prasme. Visgi pats reglamentas neatleidžia oro vežėjo nuo pareigos suteikti keleiviams, kurių skrydžiai atšaukti, Reglamente numatytą pagalbą: nukreipti juos kitu maršrutu panašiomis kelionės sąlygomis kaip galima greičiau, arba kitu keleiviui tinkamu laiku, jei yra vietų“, – teigė ji.

Visgi, kaip patikino, jei skrydis iš tiesų bus atšauktas, keleiviai turi teisę atgauti visą aviabilieto kainą.

„Taip, keleiviui pagal Reglamento (EB) Nr. 261/2004 5 str. 1(a) dalį suteikiama teisė pasirinkti: būti nukreiptam į galutinį paskirties punktą panašiomis kelionės sąlygomis kaip galima greičiau arba kitu keleiviui tinkamu laiku, jei yra vietų arba per 7 dienas (nuo rašytinio prašymo oro vežėjui pateikimo) atgauti visą už skrydžio bilietą sumokėtą kainą, o jei bilietu dalis jau panaudota – už nepanaudotą bilieto dalį sumokėtą kainą“, – teigė atstovė.

Redakcija primena, kad liepos 11-12 dienomis sostinėje vyks NATO viršūnių susitikimas. Jo metu Vilniaus oro uoste parą laiko negalės kilti ir leistis lėktuvai, bus ribojamas patekimas į miesto centrą. Anksčiau buvo teigta, kad iš viso bus atšaukta apie 100 skrydžių.

NATO viršūnių susitikimas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją