Parodoje-mugėje ''Jūsų namai'' 63 firmos savo stenduose demonstravo buitinius elektros prietaisus, namų apyvokos reikmenis, apšvietimo priemones, vonios kambario reikmenis ir įrangą, interjero puošmenas, stalo serviravimo reikmenis, namų tekstilės dirbinius, Kalėdų papuošalus ir dovanas. Parodą papuošė žurnalo "Laura. Būsto idėja" parengta ekspozicija "Kalėdinio būsto idėja".

Pirmąkart ''Jūsų namų'' lankytojai galėjo ne tik susipažinti su ekspozicijomis, kuriose pristatytos rinkos naujienos, bet ir pirkti viską, kas patraukė akį. Šiemet, pakeitusi kryptį, paroda kartu tapo ir muge, kurioje visi eksponatai buvo parduodami.

Tame pačiame paviljone veikusioje parodoje ''Vaikų šalis'' dalyvavo 57 firmos. Jų stenduose - žaislai ir žaidimai, kūdikių priežiūros priemonės, maisto produktai, reikmenys sportui ir pramogai, drabužiai, avalynė, baldai, leidiniai vaikams.

Pirmą kartą parodoje dėmesys buvo skiriamas ne vien kūdikiams ir vaikams, bet ir būsimoms mamoms. Naujas drabužių kolekcijas būsimoms mamoms pristatė Irenos Bulotienės įmonė ir firma "Bimbo Vilnius".

Kaip visuomet, kartu su paroda "Vaikų šalis" vyko daugybė įdomių renginių mažiesiems: "UNICEF atviruko giganto" kūrimas, Tarptautinis vaikų mados ir muzikos festivalis, Dainos ir teatro konkurso "Longman song Theatre" 2-5 klasių moksleiviams finalinis turas ir kt.

Svarbiu parodos akcentu tapo antrą kartą rengiama konferencija Lietuvos pedagogams, kurios šiemetinė tema buvo "Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo modernizavimas, kuriant atvirą, demokratinę visuomenę".

Parodos uždarymo išvakarėse demonstruotas dvi dienas lankytojų kurtas "UNICEF atvirukas gigantas". Atviruko milžino aukštis - 5 m, plotis - 4 m, visas plotas - 20 kv. m. Jam sukurti panaudota daugiau kaip 2 tūkst. atvirukų.

Beje, "Longman" dainos ir teatro konkurse dalyvavo 550 vaikų - 27 moksleivių komandos iš Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos, Plungės. Į finalą buvo atrinktos 9 komandos, o 1 dalyvavo svečio teisėmis. Nugalėtoja buvo paskelbta Klaipėdos Žaliakalnio vidurinės mokyklos moksleivių komanda. Ji apdovanota įvairių skaitinių rinkiniu anglų kalba, dainų kasetėmis.

Konkursą, kuris Lietuvoje vyko pirmą kartą, organizavo "Pearson Education Ltd" atstovybė. Jo tikslas - populiarinti anglų kalbą ir netradicinius kalbos mokymo metodus.

Tarptautinis vaikų mados ir muzikos festivalis tęsėsi visas keturias parodos dienas. Jame dalyvavo daugybė mažųjų solistų, ansamblių, orkestrų, mados studijų ir agentūrų iš Lietuvos, Latvijos, Kazachstano, Rusijos, Gruzijos, Lenkijos. Sekmadienį vyko festivalio baigiamasis koncertas, kuriame pasirodė ir užsienio, ir Lietuvos meno kolektyvai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją