Interneto vartotojai masiškai savo nuotrauką „Facebook“ profilyje keičia lietuviškų pieno produktų – varškės ar jogurtų – fotografijomis. Negana to, Kaliningrado tinklaraštininkai ketina surengti mitingą prieš „Maskvos politiką, dėl kurios kenčia milijonas srities gyventojų“.

„Prieš miegą žvilgtelėjau į „Facebook“ ir maloniai nustebau – gera pusė Kaliningrado sienos pakeitė savo asmenines piktogramas į lietuviškų pieno produktų atvaizdus. Pas vienus sūreliai, pas kitus – varškė, o kažkas sviestą pasirinko. Asmeninės piktogramos keičiamos labai sparčiai ir iki ryto, tikriausiai, taip persirengs visas Kaliningrado „Facebook“. Taip pat pranešama, kad nuo rytojaus regione prasidės visa eilė piketų ir netgi mitingas. Štai toks pilietinis protestas prieš Kremliaus politinius žaidimus. Ir tai tik pradžia“, - parašė tinklaraštininkas Dmitrijus Trunovas.

Priminsime, kad apie Lietuvos pieno produktams nuo pirmadienio, spalio 7-osios, taikomą įvežimo į Rusijos Federaciją sustabdymą pranešė Federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos vadovas Genadijus Oniščenka. Pirmadienį ši informacija pasirodė ir minėtos tarnybos tinklalapyje. Be to, pirmadienį paaiškėjo, jog Rusija ketina sustiprinti iš Lietuvos įvežamos mėsos ir žuvies kontrolę.

Taip pat priminsime, kad pirmadienį Kaliningrado Prekybos ir pramonės rūmų spaudos tarnyba pranešė, jog dėl problemų pasienyje su Lietuva Kaliningrado įmonės patiria didelių nuostolių, tris bendrovės buvo priverstos sustabdyti savo veiklą. Deja, verslininkai nepasirengę atskleisti savo vardų, nes baiminasi tolimesnių problemų muitinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)