Kreipimesi teigiama, kad liepos 24 dieną, 8.22 val. suveikus priešgaisrinei signalizacijai, Plungės miesto priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba apie tai buvo informuota nedelsiant.

Pasak bendrovės, tuomet gaisro židinys buvo nedidelis, be to, gesinant gaisrą visų priemonių ėmėsi įmonės darbuotojai.

„Mūsų nuomone, Plungės PGT į įvykio vietą atvyko nepilnais ekipažais ir neparuošta technika“, - konstatuojama per 10 mln. litų nuostolį patyrusios bendrovės pranešime.

Pylė vandenį ant metalinio stogo

UAB "Plungės kooperatine prekyba" atstovai mano, kad atvykę į gaisro vietą Plungės PGT atsakingi asmenys gesinimo darbų neskirstė ne tik prie gesinimo darbų prisidedantiems įmonės darbuotojams, bet ir PGT pareigūnams. Pastarieji neva elgėsi padrikai, pylė vandenį ant metalinio stogo ir savo neveikimu leido ugniai plisti.

Bendrovės atstovams taip pat neaišku, kodėl Plungės PGT į įvykio vietą neatvyko su nauja mašina, kuri pastebėta tik antroje dienos pusėje.

„Mūsų nuomone, tinkamai pasiruošusi gaisro gesinimo darbams atvyko tik Klaipėdos m. PGT, tačiau tik po dviejų valandų, kuomet gaisras jau buvo beveik užgesintas. Priežastis tokio pavėluoto atvykimo buvo nurodyta per vėlai gauta informacija iš Plungės m. PGT“, - teigiama kreipimesi.

Bendrovės atstovai pažymėjo, kad prašymas kviesti gelbėjimo pajėgas iš kitų miestų buvo išsakytas Plungės PGT atstovui, tačiau į jį nebuvo sureaguota.

Ugniagesiai darė, ką galėjo

Neveiklumu ir netinkamu darbo organizavimu kaltinamos Plungės Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Leonidas Prialgauskas DELFI teigė, kad per gaisrą „Vičiūnuose“ ugniagesiai gelbėtojai darė viską, ką galėjo.

„Puikiai suprantu „Vičiūnų“ savininkų emocijas. Gaisras – skausmingas įvykis, per jį patirtama didžiulių nuostolių. Paprastai kad ir kokį gaisrą gesintum, nuostolius patyrę žmonės visada lieka nepatenkinti ugniagesiais. Ar „Vičiūnuose“ galėjome padaryti ką nors daugiau, parodys tyrimas“, - sakė L.Prialgauskas.

Pats po 5-6 minučių nuo iškvietimo į įvykio vietą nuvykęs tarnybos vadovas sakė nedelsiąs kviesti pagalbos iš kitų rajonų. O dėl priekaištų, kad ugniagesiai neprisidėjo prie gaisro gesinimo prisidėjusių įmonės darbuotojų darbo organizavimo, pabrėžė, kad savanoriškai dirbantiems žmonėms ugniagesiai neturi teisės skirstyti darbų.

„Vičiūnai“ patys pirks priešgaisrinę įrangą

Kaip rašė DELFI, po gaisro nuostolius tikslinanti „Vičiūnų“ įmonių grupė planuoja pati užkirsti kelią galimiems gaisrams.

Likę nepatenkinti Plungės priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, bendrovės savininkai ketina fabrikams Lietuvoje ir Kaliningrade nupirkti specialias stumdomas priešgaisrines platformas, į kurias įmontuojama putų įranga, vandens siurbliai ir cisternos.

Šie įrenginiai turėtų kainuoti iki 100 tūkst. Lt.

„Bandysime įsigyti savo priešgaisrines platformas, nes priešgaisrinės tarnybos provincijose ypač silpnai aprūpintos. Mano manymu, cechas negalėjo taip sudegti, jeigu būtų viskas tvarkoj su priešgaisrine technika, ne taip turėtų dirbti priešgaisrinė apsauga“, – DELFI sakė „Vičiūnų“ įmonių grupės vadovas ir pagrindinis akcininkas Visvaldas Matijošaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją