Į Vokietijos savaitraščio „Stern“ rankas pateko vidinio susirašinėjimo elektroniniu paštu laiškai bei teisinės išvados. Turimi duomenys rodo, kad 2009 metų vasario 13 dieną apie trims dešimtims Niujorko filialo darbuotojų buvo išmokėta iš viso 12,8 milijono dolerių – iš jų apie 5,4 milijono dolerių kaip finansinis paskatinimas už nuostolius atnešusius 2008 metus.

Atsižvelgdamas į milijardinius 2008 metų nuostolius, bankas tada priėmė sprendimą sustabdyti premijų išmokėjimą savo darbuotojams. 2010 metų pavasarį bankas paprašė teisės specialisto Rainerio Hammo teisiškai įvertinti premijų skyrimą. Tada tuometinė vadovybė apgaulės būdu Niujorke išsimokėjo bent jau dalį premijų. R. Hammas tvirtina, kad tai buvo padaryta piktnaudžiaujant įgaliojimais.

Ekspertų išvadose teigiama, kad pinigai paimti iš ilgametės skatinimo programos „Longterm Incentive Plan“ ir panaudoti premijoms. Be to, premijų dydis buvo apskaičiuotas remiantis preliminariais veiklos rezultatais. Jau tuo metu buvo galima prognozuoti rodiklių korektūras, o Niujorko skyrius apie tai buvo informuotas.

Banko darbuotojai, atsakingi už neteisėtą premijų išmokėjimą, „HSH Nordbank“ jau paliko, tačiau pinigai grąžinti nebuvo. Negana to, minėtas bankas nepateikė pareiškimo apie įvykdytą pažeidimą – bent jau prokuratūra tokio negavo.

Bankas situaciją komentuoti atsisakė, remdamasis darbo teisės nuostatomis: „Dėl vykstančios tyrimo, esamų konfidencialumo įsipareigojimų ir ginant tuometinių darbuotojų teisę į privatumą, mes šios situacijos komentuoti negalime“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)