Įmonės internetinėje svetainėje rašoma, kad čia galėtų gyventi senjorai, kuriems yra 65 ar daugiau metų.

Jiems priklausytų apie 30 kv.m. vieno miegamojo butas, kuriame jie turėtų virtuvėlę, valgomąjį stalą, sofą, darbo stalą, lovą, spintą ir fotelį. Būtų įrengti erdvūs liftai, todėl jiems būtų patogu judėti su lazdele ar vaikštyne.

Pirmame pastato aukšte, kaip žadama, būtų įrengtos modernios bendros erdvės, kuriose būtų galima burtis prie židinio, fortepijono, taip pat būtų galimybė naudotis bendromis terasomis, o norintiems apsistoti su naminiais gyvūnais, tai padaryti taip pat būtų leidžiama.

Puslapyje aiškinama, kad pridėjus dar 350 Eur/mėn., senjorai galėtų gauti ir papildomas paslaugas. Pavyzdžiui, medicininę priežiūrą, slaugytojų vizitų organizavimą ir pan.

Teigiama, kad būtų organizuojamos ir tokios pramogos, kaip filmų vakarai, degustacinės vakarienės.

Redakcija susisiekė su planuojamo projekto autoriais. „Baltic Asset Management“ generalinis direktorius Ugnius Latvys tikino, kad planuose, jog toks projektas atsirastų per artimiausius kelis metus.

„Šiuo metu intensyviai dirbame su šiam produktui tinkamų sklypų ir pastatų įsigijimu. Tai nėra lengva užduotis, nes siekiame sukurti prestižinę paslaugą – gyvenimas miesto centre ar net Senamiestyje mėgaujantis visa gausa bendrų erdvių ir leidžiant laiką bendraamžių bendruomenėje.

Jau atlikome nemažai namų darbų analizuodami tokio pobūdžio projektus Skandinavijoje, Prancūzijoje, Anglijoje ir Olandijoje, nes Lietuvos rinkoje tai bus pirmasis toks produktas“, – sakė jis.

Kaip pasakojo, įmonė jau pradėjo rinkti susidomėjusių šių projektu užklausas ir šiai dienai tokių turi jau kelis šimtus.

„Atsižvelgdami į tokį didelį susidomėjimą, artimiausiu metu planuojame pradėti pasirašinėti rezervacines sutartis. Daugiau nei du trečdaliai išreiškė susidomėjimą dėl noro pasirūpinti jų tėvų komfortišku ir kokybišku gyvenimu, likusi dalis domisi dėl savęs.

Net neabejojame, kad vėliau šis skaičius didės, kai bus suformuotas naujas požiūris į gyvenimą sulaukus 65+ metų.

Mūsų visuomenė kiek užtruko, kol pradėjo atrasti nuomos privalumus. Esame realistai ir tikrai suprantame, kad reikės laiko, kol Vakarų pasaulio požiūris į gyvenimą po 65+ metų ateis ir pas mus. Bet smagu, kad judame gera kryptimi“, – teigė vadovas.

Redakcija primena, kad remiantis Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, Lietuvoje vidutinė senatvės pensija 2023-asiais siekia 542 Eur. Pernai ši suma buvo mažesnė ir sudarė 482 Eur.

Vidutinė senatvės pensija su būtinuoju stažu 2023 m. sudaro nuo 510 iki 575 eurų.

Bendroji pensijos dalis 2023 m. didėjo apie 9 proc., o individualioji – beveik 15 proc.

Pernai pensijos buvo didintos du kartus: sausį – vidutiniškai 12 proc., o liepą – dar 5 proc. Bendrai paėmus pensijų augimas 2022 m. siekė 16-17 proc.

Pareigūnų ir karių bei teisėjų valstybinės pensijos nuo 2023 m. sausio 1 d. yra indeksuojamos 4,6 proc.
Skaičiuojama, kad 2023 m. pensijų didinimui reikėjo apie 520 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)