Ieškinio nagrinėjimas atidėtas dėl "Bitės GSM" advokato ligos, pranešama ryšių su visuomene agentūros "Komunikacija ir konsultantai" penktadienį išplatintame pranešime spaudai.

"Omnitel" ir "Bitė GSM" skundą teismui pateikė vasario pradžioje. Pasak šių bendrovių, Susisiekimo ministerija, neleisdama GSM 900 MHz licencijos konkurse dalyvauti jau turinčioms šias licencijas "Omnitel" ir "Bitei GSM", pažeidžia Konkurencijos įstatymą. Vasario viduryje teismas priėmė nutartį sustabdyti konkursą, kol bus išnagrinėtas šis ieškinys.

Vieno iš GSM konkurso dalyvių - mobiliojo ryšio bendrovės "Tele2", paslaugas teikiančios DCS 1800 MHz dažniu, nuomone, toks bylos vilkinimas ir konkurso stabdymas yra akivaizdi konkurentų baimė dėl trečiojo operatoriaus atėjimo ir kainų mažinimo.

"Manau, jog konkurentai stengiasi ir stengsis vilkinti šį teismo procesą ir kuo ilgiau neįsileis į rinką trečiojo GSM 900 MHz operatoriaus. Tai jiems naudinga finansiškai", sakė "Tele2" valdybos narys Juozas Šarkus.

Jo teigimu, rinkoje pasirodžius "Tele2", kuri kol kas neturi lygių galimybių su tiek GSM 900 MHz, tiek DCS 1800 MHz licencijas turinčiomis "Omnitel" ir "Bite GSM", jau pasiūlė vartotojams kur kas pigesnes mobiliojo ryšio paslaugas.

Anot J. Šarkaus, pasirodžius "Tele2", "Omnitel" paslaugų kainos smuko vidutiniškai 40, o "Bitės GSM" - 35 procentais.

Be "Tele2", GSM 900 MHz licencija domisi antra pagal dydį Suomijos mobiliojo ryšio paslaugų teikėja "Radiolinja", šiuo metu steigiama įmonė "Neltės tinklai", Latvijos mobiliojo ryšio bendrovė "Baltcom".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją