Tikrinant Rokiškio rajono įmonę nustatyta, kad įmonės darbuotojai nepildė prašymų registravimo knygų, kuriose privalu fiksuoti visus, tiek fizinių, tiek juridinių asmenų, prašymus suremontuoti ar aptarnauti kasos aparatus. Darbuotojai aptarnavo ne tik tuos kasos aparatų modelius, kuriuos turėjo teisę aptarnauti, bet ir tuos, kurių pagal išduotus sertifikatus aptarnauti negalėjo.

„Jei įmonė perima kasos aparatų aptarnavimą iš kitos įmonės, būtina pakeisti kasos aparatą aptarnavusios įmonės plombą į savąją ir apie tai informuoti savo teritorijos Mokesčių inspekciją. Prieš pradedant kasos aparatų techninį aptarnavimą ir po jo kasos aparatų aptaranavimo specialistas privalo kasos aparato juostoje užrašyti aptarnaujančio darbuotojo vardą, pavardę bei pasirašyti. Be to, kitų įmonių kasos aparatus aptarnaujanti įmonė neturi teisės perregistruoti ir aptarnauti savosios įmonės kasos aparatų. Tačiau rokiškėnų įmonė šių reikalavimų nesilaikė“, - sako Panevėžio AVMI Kontrolės departamento direktorė Rasita Žilinskienė.

Be to, įmonės vadovas nepasirūpino, kad visi kasos aparatus aptarnaujantys darbuotojai būtų įdarbinti įmonėje pagal darbo sutartis – vienas gyventojas nelegaliai darbavosi net pusę metų ir neteisėtai aptarnavo per 70 klientų. Įmonėje taip pat nustatyti buhalterinės apskaitos tvarkymo pažeidimai.

Įmonei surašyti penki administracinės teisės pažeidimų protokolai. Įmonei gresia ne tik nemenkos piniginės baudos, bet ir sertifikatų, leidžiančių specialistams toliau vykdyti kasos aparatų aptarnavimo veiklą, panaikinimas.

Trys protokolai surašyti už kasos aparato naudojimo taisyklių pažeidimus (įstatymai numato baudas nuo 1 tūkst. iki 10 tūkst. litų). Vienas protokolas skirtas už buhalterinės apskaitos taisyklių pažeidimus ir vienas – dėl nelegalaus darbo (gresia bauda nuo 3 tūkst. iki 10 tūkst. litų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)