Filmavimo kameros atliekų konteinerius jau kurį laiką stebi trijuose didžiuosiuose šalies miestuose, taip pat – Panevėžyje bei Alytuje, tačiau šią priemonę, siekdamos užtikrinti tinkamą atliekų tvarkymą, naudoja ir mažesnės savivaldybės, pavyzdžiui, Skuodo, Druskininkų, Tauragės ar Šalčininkų.

Daugiausia tokių kamerų įrengta sostinėje. Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus (VASA) duomenimis, iš viso elektroninėmis akimis stebimos 69 Vilniaus konteinerių aikštelės.

VASA komunikacijos specialistė Simona Grikšaitė Delfi pasakoja, kad per praėjusius metus šiomis kameromis buvo užfiksuota apie 1700 pažeidimų, dažniausiai tai buvo prie konteinerių neteisėtai paliekamos atliekos, automobiliais užstatyti konteineriai bei privažiavimai prie jų. VASA atstovė pažymi, kad kameromis taip pat stebima ir atliekų vežėjų darbo kokybė.

Naudojasi ir garsiakalbiais

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)