Šalies sostinėje Tblisyje duris atvers du klientų aptarnavimo centrai, o dauguma paslaugų bus teikiamos nuotoliniu būdu. Pradėjusi veiklą finansų institucija palaikys SEPA ir momentinius „SEPA Instant“ pervedimus, todėl dauguma pervedimų eurais gavėjus Europoje nuo šiol pasieks per kelias sekundes. Bankas pradės veiklą 2023 m. pradžioje.

„Bankas Sakartvele žymi naują tikslingos plėtros etapą. Tai pirmasis bankas mūsų tinklo sudėtyje, todėl nekantraujame pradėti operacijas šalyje, kuri geriausių verslo sąlygų reitinge „Doing Business“ užima itin aukštą 7 poziciją, – sako Gintautas Mežetis, „Paysera LT“ generalinis direktorius. – Sakartvele tapsime liudininkais, kaip Europoje išbandytos ir milijonų žmonių naudojamos fintech technologijos yra pritaikomos tradicinėje bankininkystėje. Džiaugiamės, kad šį kelią eisime drauge su patyrusiais vietos verslininkais, kurie geriausiai supranta vietos žmonių poreikius“.

„Paysera“ prekės ženklą ir technologijas į Sakartvelą atveda šios šalies verslininkai. Vienas jų yra naujojo banko bendrasavininkis ir direktorius Dimitry Kumsishvily, kartvelas verslininkas, antrepreneris, verslo angelas, buvęs finansų ir ekonomikos ministras, ėjęs ir šalies vicepremjero pareigas.

Pasak jo, suteikdamas pirmąją šalyje licenciją skaitmeniniam bankui centrinis bankas pabrėžė verslo modelio tvarumą, o naujas bankas suteiks naudos tiek klientams, tiek pačiam „Paysera“ tinklui.

„Tai, kad „Paysera“ tinklo sudėtyje atsiranda banko licenciją turintis narys išplečia viso tinklo pajėgumus ir didina jo vertę.

„Paysera“ yra jungiamoji grandis tarp ES finansų sistemos ir tų šalių, kurioms reikia prieigos prie jos. Kartu verta paminėti, kad bankų sistema Sakartvele labai išvystyta, tačiau neabejoju, kad ir tokioje konkurencingoje aplinkoje „Paysera“ bankas užims svarbią vietą“, – sako D. Kumsishvily.

„Paysera“ istorija prasidėjo 2004 m. Vilniuje, kai trys draugai – Kostas Noreika, Audrius Lučiūnas ir Šarūnas Broga – ėmė vystyti platformą mokėjimų apdorojimui internete. Ilgainiui paslaugų krepšelis plėtėsi, o Paysera išaugo į tarptautinį „fintech“ bendrovių tinklą, kuris vienija įmones 9 valstybėse: Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Ukrainoje, Albanijoje, Kosove ir nuo šiol – Sakartvele.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją