Tokią išvadą pareigūnai pateikė atlikę produkcijos, naudojamos pieno gaminiams, analizę. Remiantis gautais duomenimis, net 78,3 proc. produkcijos, kuri vartotojams pristatoma kaip sūris, toks iš tikrųjų nėra, nes jo gamyboje naudojami augaliniai riebalai, naujienų agentūra „Interfax“ cituoja tarnybos pranešimą spaudai. Skelbiama, kad Maskvoje ir Maskvos srityje sūrių padirbiniai sudaro 45 proc. visų produktų, informuoja vedomosti.ru.

Patikra atlikta įvairiuose Rusijos regionuose prieš maždaug 1-1,5 mėnesio. Specialistai tyrė beveik 100 skirtingų gaminių, „Vedomosti“ paaiškino „Rosselchoznadzor“ atstovas Aleksejus Aleksejenka. Anot jo, tyrimo metu tarnyba tyrė ne gamybai naudojamas žaliavas, o pačius sūrius, kurių įsigijo skirtinguose prekybos centruose. Kokie tiksliai sūriai tirti, pareigūnas nepatikslinimo. Paaiškėjo, kad pardavinėjami sūrių padirbiniai – tiek vietos gamintojų, tiek atvežti iš užsienio.

Nepaisant to, A. Aleksejenka pažymi: jokiais būdais negalima teigti, kad visas rusų valgomas sūris yra klastotė – tyrimui pasirinkta pakankamai nedaug rūšių. Kaip ten bebūtų, tyrimo išvados byloja apie gana sudėtingą situaciją rinkoje, priduria „Rosselchoznadzor“ atstovas.

Situacija su maisto produktų padirbinėjimais šiuo metu tokia sudėtinga, jog būtina skubiai keisti susijusius įstatymus ir tobulinti kovos su šiuo reiškiniu mechanizmą, pabrėžia A. Aleksejenka. Anot pareigūno, konkrečiai kalbama apie nerimą keliančią tendenciją, pastebimą visoje Rusijos rinkoje – klastojami ne tik sūriai, bet ir kita pieno, mėsos ir žuvies produkcija.

Monitoringas, kurį tarnyba vykdė nuo sausio iki rugsėjo, atskleidė, kad bendras padirbinių kiekis pieno produktų sektoriuje siekia 25,3 proc. Viename iš pastarųjų tyrimų iš 45 pieno produktų net 11 buvo padirbiniai, kurių gamyboje naudoti augaliniai riebalai.

DELFI primena, kad Rusija daugiau nei metus neįsileidžia vakarietiškų maisto ir žemės ūkio produktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1133)