Antradienį "Vakarų ekspreso" reporteriai aplankė keturis jų, ir visuose driekėsi eilės iki pat durų. Beveik visi pašto klientai -vyresnio amžiaus žmonės.

Pasak Akcinės bendrovės Lietuvos paštas atstovės spaudai Aurelijos Jonušaitės, paštuose situacija labai įvairi - "vienur sulaukiama tikrai nemažai klientų, kituose paštuose vos vienas kitas klientas užsuka išsikeisti litų į eurus".

Buvo skelbta, kad Lietuvos pašte gyventojai iki sausio 2 d. vidurdienio išsikeitė beveik 5 mln. eurų. Pasak A. Jonušaitės, sausio 2-5 dienomis Lietuvos paštas iš gyventojų surinko daugiau kaip 120 mln. litų.

Jos teigimu, kad valiutos keitimas vyktų sklandžiai, imtasi visų saugumo priemonių - paštuose, kuriuose keičiama valiuta, nepertraukiamai budi policijos pareigūnai. Jie lydi ir į paštus bei iš jų vežamus pinigus, šitaip užtikrindami šios operacijos saugumą.

Primenama, kad Lietuvos pašte vienas gyventojas gali atlikti keitimo operaciją iki 1 tūkst. eurų (3 452,8 litų) - keičiama suma apribota saugumo sumetimais. Visais atvejais gyventojai su savimi privalo turėti asmens dokumentą, rašom „Vakarų ekspreso“ publikacijoje.
Centrinio banko vadovo Vito Vasiliausko tikinimu, didesnių nesklandumų keičiant valiutą paštuose neatsirado, o eurų pritrūkusiems paštams jie buvo pateikti operatyviai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)