Nuo spalio 1- osios už pašte priimamas įmokas teks mokėti trečdaliu brangiau.


Lietuvos pašto paslaugos už priimamus mokesčius pabrangs nuo 0,85 Lt iki 1,30 Lt.

Pasak pašto Ryšių su visuomene skyriaus viršininkės Gintarės Rimkuvienės, bendrovė priversta didinti mokesčių priėmimo paslaugą dėl patiriamų nuostolių.

G.Rimkuvienė tikino, kad, nepaisant kainų didėjimo, pašte mokestis išliks vienas mažiausių, lyginant su kitomis, tokias pat paslaugas teikiančiomis įmonėmis.

Šiuo metu Lietuvos paštuose mokestis imamas už įmonės „Teo“ paslaugas, už šaltą vandenį, komunalines paslaugas, dujas, mobiliojo ryšio teikėjų paslaugas ir draudimų įmokas.

Mokesčio priėmimo iš gyventojų išlaidas paštui apmoka „Klaipėdos energija“ ir kai kurios draudimo įmonės. Žmonėms už šių mokesčių priėmimą mokėti nebereikia.

„Mokesčių apmokėjimas pašto skyriuose ypač aktualus nedidelių miestelių, kaimų gyventojams ar pagyvenusiems didmiesčių žmonėms, kurie neturi galimybės naudotis bankų paslaugomis, negali mokesčių apmokėti internetu“,- sakė G.Rimkuvienė.

Labiausiai sutaupo žmonės, mokesčius mokantys Lietuvos spaudos kioskuose arba internetu. Ši paslauga dažniausiai nieko nekainuoja.

Bankų skyriuose mokesčių priėmimas kainuoja nuo lito iki keturių.