Šventojoje pigiausia nakvynė už 62 eurus

Populiariame pajūrio kurorte Šventojoje pigiausioje kainų kategorijoje (nakvynė iki 50 eurų) dar yra apie 70 nakvynės vietų, tačiau didžioji dauguma platformos pasiūlymų (94 proc.) tokia kaina užimta.

Pigiausia dviejų naktų viešnagė dviem asmenims – „Vila Aura“, įsikūrusi 500 metrų nuo jūros kranto. Už 62 eurus gausite kambarį ir dvi atskiras lovas, bendro naudojimo vonią.

Panaši kaina – kituose poilsio namuose „Po Švyturiu“, kurie nutolę 300 metrų nuo jūros. Dvi nakvynės dviem asmenims čia atsieis 64 eurus. Kambaryje – viena viengulė, ir dviaukštė lova. Už tokią kainą belikęs vienas kambarys.

„Pas Aldoną“ kambaryje jau bus daugiau patogumo – čia yra dvigulė lova, tačiau vonios kambarys – bendras. Dviejų naktų kaina – 65 eurai. Šioje vietoje belikę du laisvi kambariai.

Pirmasis vasaros savaitgalis Palangoje

Palangoje savaitgalis – 65 eurai

Palangoje – didesnis nakvynės vietų pasirinkimas. Iki 50 eurų už naktį šiam savaitgaliui dar galima rinktis nakvynę iš maždaug 240 vietų, tačiau „Booking.com“ rodo, kad už tokią kainą 84 proc. nakvynės vietų Palangoje jau užimta.

Daugiausia pasiūlymų – pas privačius asmenis.

„Pas Ireną“ – laisvas kambarys su dviem atskiromis lovomis. Vieta įsikūrusi 800 metrų nuo jūros. Kaina dviem asmenims už dvi nakvynes – 65 eurai.

„Pas Kęstutį“ – kambarys dviem kainuoja 74 eurus už dvi naktis. Čia – didelė dvigulė lova ir bendro naudojimo vonia.

Su vienu vaiku iki 10 metų pigiausioje kainų kategorijoje visoje Palangoje šį savaitgalį – tik trys pasirinkimai. Šeimai dvi nakvynės juose kainuoja iki 100 eurų. Pavyzdžiui, apartamentuose Vanagupės rajone už tokią kainą gausite dvigulę lovą ir sofą-lovą, privačią vonią.

Sezoninis darbas

Nidoje pigiausių pasiūlymų nebelikę

Visoje Nidoje šį savaitgalį jau užimta 82 proc. visų nakvynės vietų. Galima rinktis iš 57 vietų.

O nakvynės vietų iki 50 eurų – vos keli, tačiau ne pačių geriausių atsiliepimų. Štai nakvynės namai „Skruzdėlynas“ (už 1 km nuo Nidos centro) dviem asmenims siūlo dvi naktis už 70 eurų. Čia – dvivietis kambarys (dvigulė lova) su bendru dušu ir tualetu.

Nidoje, už 1,8 km nuo Šunų paplūdimio, įsikūrusiuose svečių namuose „Old house Nida“ galima rasti kambarį dviem už 140 eurų (2 naktys). Tačiau čia dvi viengulės lovos. Platforma rodo, kad liko vienas toks kambarys.

Dvigulę lovą dar galima rasti apartamentuose „Klevas“ už 130 eurų. Čia bus bendras dušas ir terasa.

Su vienu vaiku iki 10 metų Nidoje pigiausioje kainų kategorijoje (50-100 Eur už naktį) apskritai vietų beveik nebelikę. 95 proc. jų užimta.

Pirmasis vasaros savaitgalis Palangoje

Nakvynės kainos šiemet gali augti iki 10 proc.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė sako, kad aktyvus atostogų metas pajūryje prasideda nuo Joninių, todėl kokia ši vasara bus, nesiryžta prognozuoti.

„Iš prognozių nieko negalime pasakyti, nes jos labai kintančios. Tai, ką matome dabar rezervacijų lange (užsakymus – red.), kažkoks procentas po pokalbio gali būti anuliuoti.

Iš platformų – labai kintanti informacija, yra visos laisvos sąlygos svečiams ir turistams užsisakyti vietas ir vėliau atšaukti rezervaciją. Kainos taip pat gali būti keičiamos kiekvieno objekto rankomis vienoje ar kitoje sistemoje, priklausomai nuo užimtumo, du ar tris kartus per dieną“, – sako ji.

Vis dėlto, pašnekovė svarsto, kad Palanga kol kas neatsilieka nuo praeitų metų rezultatų.

„Kol kas matome, kad labai „neiškrentame“ iš praėjusių metų pajamų ir užimtumo lygio. Yra panašiai, o kokia bus vasara, galėsime pasakyti, kai turėsime finansinius duomenis – praėjus birželiui ar visai vasarai“, – kalba ji.

Remdamasi verslininkų nuotaikomis ir prognozėmis I. Valaitienė sako, kad įvertinus infliaciją, šį sezoną Palangoje apgyvendinimo kainos gali augti iki 10 proc., o maitinimo – iki 10–15 proc. Visa tai, anot jos, – dėl žaliavų kainų augimo.

„Kiekvieni metai turi savo iššūkių, šiemet buvo ypač sunki metų pradžia dėl energetinių kainų chaoso, karo Ukrainoje, infliacijos, kuri perlipo 20 proc. Tas pats ir kitiems verslams”, – sako ji.

Anot jos, paslaugų vietų skaičius auga, ypač plečiasi privatus sektorius: „Išaugo vietų dalis viešbučiuose, kai kas vykdė plėtrą. Tačiau daugiau plečiasi, statistikos duomenimis, privatus sektorius.“

Ingrida Valaitiene

Dalis viešbučių užimti visai vasarai

Delfi neseniai rašė, kad kai kurie Palangos viešbučiai jau užsakyti visai vasarai, tad rasti nakvynę šiam savaitgaliui juose – be šansų.

Ketvirtadienį viešbutyje „Žuvėdra“ buvo likę vos keli laisvi ekonominės klasės kambariai ir brangiausia 800 eurų kainuojanti studija.

„Tačiau penktadienį jų jau nebeliks. Šį savaitgalį visi 100 mūsų viešbučio kambarių užsakyti“, – „Delfi“ sakė viešbučio „Žuvėdra“ administratorė Giedrė.

Ji taip pat patvirtino, kad numerių kainos šiemet didesnės nei pernai. Tačiau pabrangimas esą labai nežymus – vos po kelis eurus. Tiesa, liepą-rugpjūtį kai kurių numerių šiame viešbutyje kainos siekia po 400 eurų už naktį, kai pernai nakvynė juose kainavo apie 300 eurų.

Dar vieno Palangos viešbučio „Amberton Green Apartaments“ registratūros vadovė Kristina prisipažino, kad visi vasaros savaitgaliai šiame viešbutyje jau užpildyti. Ne išimtis ir praėjęs savaitgalis. Visi 58 numeriai užsakyti.

Tiesa, kiek anksčiau yra komentavę pajūrio verslininkai, visuomet galima skambinti tiesiai viešbučiui ir pasiteirauti ar dar likę laisvų vietų ir kokiomis kainomis, kadangi Booking platformoje būna patalpinami ne visi turimi kambariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)