Vilnietė Eglė, antradienio vakarą užsukusi į vieną šio tinklo parduotuvę, pasakojo pirmiausiai pastebėjusi tuščias lentynas, ypač alkoholio skyriuje.

„Dar ne viskas išpirkta, bet tarp pardavėjų vyrauja nuotaikos, kad viskas baigta. Pavyzdžiui, uždavus klausimą vienai pardavėjų, ji atsakė, kad čia nebedirba, o tik apsipirkinėja“, - DELFI pasakojo mergina.

Jos pastebėjimu, parduotuvėje vyrauja 20 proc. nuolaidos tam tikroms prekių grupėms, ypač bakalėjos prekėms.

„Įdomiausia tai, kad parduotuvėje nėra jokio pranešimo apie uždarymą. Įžengus tiesiog atrodo, kad viskas išpirkta“, - kalbėjo pašnekovė.

Kitoje tinklo parduotuvėje Vilniaus Žvėryno mikrorajone pirkėjus pasitinka skelbimai, kad šaldytoms prekėms taikoma 15 proc. nuolaida, o bakalėjai - 20 proc. Tačiau niekur nepranešama, kad parduotuvė bus uždaroma.

Pirkėjus parduotuvėje pasitinka tušti ledų ir alaus šaldytuvai, pustuštės kitų prekių lentynos. Į parduotuvę vienas po kito užsuka tiekėjai atsiimti savo prekių.

DELFI primena, kad pirmadienį dalį maždaug dvejus metus gyvuojančio prekybos tinklo tiekėjų pasiekė laiškas, kuriame prašoma atvykti atsiimti ilgo galiojimo prekių. „Fresh Market“ vadovai komentarų neteikia.

DELFI šaltinių duomenimis, parduotuvės uždaromos dviem etapais.

Rugpjūčio 6 d., ketvirtadienį, paskutinė veiklos diena šiose parduotuvėse:

Mickevičiaus 26, Vilnius
Žirmūnų 145, Vilnius
Savanorių 435, Kaunas
Pilėnų 11, Kaunas
Architektų 11, Vilnius
Vilties g. 38B, Alytus
Juknevičiaus 26, Marijampolė
Kęstučio g. 4, Telšiai
Žvejų g. 35, Palanga

Rugpjūčio 9 d., sekmadienį, paskutinė veiklos diena likusiose parduotuvėse:
Baltų 49F, Kaunas
Nemuno 29, Panevėžys
Putinų 8A, Alytus
Seniavos pl. 36, Kaunas
Konarskio g. 17, Vilnius
Dariaus ir Girėno g. 35, Panevėžys
V. Lašo g. 6, Kaunas
M. Riomerio g. 1, Kaunas
Ateities 30b, Druskininkai
Varpo g. 11, Šiauliai
Studentų g. 16, Kaunas
Dzūkų g.1, Vilnius

DELFI primena, kad liepos pabaigoje skelbta apie „Fresh market“ nutraukiamą prekybą internetu, nors anksčiau tą patį mėnesį įmonės vadovas Saulius Urbonas DELFI komentavo, kad atleido darbuotojų tiek internetinės prekybos, tiek tradicinės prekybos srityse dėl sezoniškumo. 

Liepos 16 d. DELFI skelbė, kad prekybos tinklas per kelias savaitės atleido beveik 150 žmonių iš įmonių „Internetinė Prekyba Fresh Market“ ir „Fresh Market”. „Įmonė „Fresh Market“ nutraukia internetinės prekybos veiklą Lietuvoje

Nutraukiame todėl, kad veikla yra nuostolinga. Įmonė šią dieną patenkinta parduotuvių veikla Lietuvoje ir „Fresh Market“ parduotuvių tinklas veiks toliau“, - dėstyta įmonės komentare. Skelbta, kad įmonė planuoja uždaryti kelias parduotuves, kurios „per dvejus gyvavimo metus netapo pelningos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)