6 mėn. trukmės tarpbankinių paskolų litais palūkanos (VILIBOR) ketvirtadienį siekė 2,14 proc. – jos didėja ar išlieka stabilios nuo gegužės 4 d. Žemiausia riba, kurią VILIBOR buvo pasiekęs – 1,94 proc.

Kaip aiškina Mindaugas Tutlys, banko „DnB Nord” Kapitalo rinkų skyriaus vadovas, palūkanos buvo smukusios Vyriausybei pasiskolinus 2 mlrd. dol. Išleidus dalį pinigų vėl atsirado litų poreikis, todėl VILIBOR ir pradėjo kilti. Esą bazinių palūkanų kilimas neatsiejamas nuo indėlių palūkanų didėjimo, todėl jos galėtų didėti 0,5 proc.

6 mėn. trukmės tarpbankinės palūkanos eurais (EURIBOR) šiuo metu taip pat kopia aukštyn ir siekia 1,01 proc. Palūkanų pokytis – tai reakcija į Graikijos ir kitų Pietų Europos valstybių problemas. EURIBOR augimas gali atsiliepti asmenims, paskolas paėmusiems eurais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją