Valstybinė miškų tarnyba – pagrindinė miškų politikos įgyvendinimą užtikrinanti ir informaciją apie miškus valdanti institucija, nuo kurios sprendimų labai priklauso konkreti veikla šalies miškuose. Todėl Valstybinės miškų tarnybos komandai reikia dinamiškos vadovės ar vadovo, kuris ją įkvėptų siekti išsikeltų tikslų“, – dalyvauti konkurse kviečia aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Naujasis vadovas Valstybinei miškų tarnybai turės padėti įgyvendinti šalies miškingumo didinimo strategines kryptis, stiprinti visuomenės ir privačių miškų savininkų švietimą, informavimą ir konsultavimą miškininkystės klausimais, tapti žinių ir kompetencijų centru. Taip pat stiprinti informacijos apie miškus skaitmeninimą, tobulinti miškotvarką, miško žemės apsaugą ir apskaitą, miškų priežiūrą ir reguliavimą bei didinti įstaigos veiklos efektyvumą, pažymima pranešime.

Vadovas skiriamas 5 metų kadencijai su galimybe ją pratęsti dar 5 metams. Siūlomas atlyginimas – nuo 3 801 Eur neatskaičius mokesčių.
Kandidatų prašymai dalyvauti konkurse priimami per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą iki balandžio 20 d.

Pretendentų atitiktis nepriekaištingos reputacijos, bendriesiems ir specialiesiems reikalavimams bus vertinama iki balandžio 27 d.

Per 15 darbo dienų nuo pranešimo, kad atitinka reikalavimus, pretendentai turės dalyvauti bendrųjų, vadybinių ir lyderystės kompetencijų kompleksiniame vertinime. Kitas etapas – pretendentų vertinimas komisijoje, kuris turėtų vykti pirmoje birželio mėnesio pusėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją