Menininkė Jolita Vaitkutė savo feisbuke liko suglumusi, kai VMI darbuotoja jai pranešė, kad dėl trikdžių sistemoje jos duomenys galėjo dingti.

„Klientas negali pervesti honoraro, sako, neranda įregistruotos mano veiklos. Skamba kaip nuotykis!
Skambinu į VMI, 16 min. laukimo tikrai buvo vertos to, kad man pasakytų:
„Žinot, pas mus sistemoje buvo trikdžiai ir jūsų duomenys galėjo dingti.“
Nėra informacijos apie mane už visus praėjusius metus.
Ne tik nuotykis, panašu, kad nuo šiandien ši institucija taps beveik mano šeimos nariu, kokie artimi būsime.

Laukite tęsinio“, – rašė ji savo feisbuko paskyroje.

Antradienio rytą Valstybinė mokesčių inspekcija informavo, kad dėl techninio gedimo visą rytą gyventojams VMI sistemos buvo laikinai nepasiekiamos

„Vykdomi gedimo šalinimo darbai. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“, – buvo rašoma pranešime spaudai.

Po pietų VMI jau pranešė, kad techniniai sutrikimai, dėl kurių antradienį gyventojams nepavyko pasiekti VMI informacinių sistemų, pašalinti.

„VMI pažymi, jog gyventojų duomenys yra saugūs ir nei anksčiau, nei dėl šiandien įvykusio techninio gedimo, nedingo ar kaip nors kitaip paveikti nėra ir nebuvo.

VMI atsiprašo gyventojos už nekorektiškai suteiktą konsultaciją, kurios metu konsultantės išsireiškimas galėjo suklaidinti mokėtoją. Dar kartą norime pažymėti, jog gyventojos duomenys nėra dingę. Apie gyventojos vykdomą veiklą duomenys yra mokesčių mokėtojų registre, tačiau minėtu atveju jie netinkamai atvaizduoti išorinėse VMI sistemose.

Šiuo metu duomenų atvaizdavimo problema yra sprendžiama. Kai tik gyventojos vieši duomenys apie jos veiklos vykdymą vėl bus atvaizduojami korektiškai VMI interneto svetainėje, specialistai apie tai informuos asmeniškai. Norime padėkoti mokesčių mokėtojai už išsakytą pastabą bei atsiprašyti dėl patirtų nepatogumų“, – DELFI sakė VMI atstovė spaudai Rūta Asadauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)