Patikrintos 49 turgavietės, 75 parduotuvės, 20 mėsinių, 15 skerdyklų ir 14 mėsos išpjaustymo įmonių. Iš viso patikrintos 95 tonos kiaulienos, paukštienos ir avienos. Nustatyta 20 mėsos kilmės klaidinimo atvejų (4,6 proc.).

Daugiausiai mėsos ir jos produktų ženklinimo pažeidimų rasta parduotuvėse (8), turgavietėse (5), mėsinėse (3). Po du pažeidimus nustatyta skerdyklose ir išpjaustymo įmonėse.

Iš pažeidimų dažniausiai buvo neišsaugotos gamintojų etiketės, nenurodyta arba klaidingai nurodyta kilmės šalis (pvz. pagal įsigijimo dokumentus kilmė Latvija, o nurodyta Lietuva), kilmės šalis užrašyta labai smulkiu šriftu arba sutrumpintai.

Už nustatytus pažeidimus atsakingiems asmenims skirtos baudos ir nurodyta mėsą perženklinti pagal reikalavimus.

„Apibendrinus tikslinių patikrinimų rezultatus, galima daryti išvadą, kad ūkio subjektai gerai ženklina šviežią mėsą, nes atvejų su pažeidimais užfiksuota mažiau nei 5 proc. nuo visų patikrinimų. Tokius tikslinius patikrinimus planuojame vykdyti nuolat“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Deividas Kliučinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)