Bulgarijos atsakingos institucijos pranešė, kad įvertinę ženklinimo etiketes, lietuviškos rožinės spalvos silkės filė nustatė dažiklių E 110 (saulėlydžio geltonasis) ir E 124 (kochinelas raudonasis), kurie neįtraukti į Europos Komisijos reglamento sąrašą kaip leidžiami naudoti silkių produktų gamyboje. Šie dažikliai leidžiami naudoti lašišų pakaitaluose, pagamintuose iš menkių, tačiau silkių gaminiuose juos naudoti draudžiama.

Pradėjus tyrimą, paaiškėjo, kad 19 kg rožinės spalvos silkės filė pagamino ir į Bulgariją eksportavo bendrovė „Baltic Food partners”, kuri priklauso „Vičiūnų” įmonių grupei.

Plungės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino šią žuvininkystės įmonę. Tikrinimo metu nustatyta, kad buvo pagaminta ir daugiau partijų rožinės spalvos silkės file su minėtais dažikliais. Įmonei nurodyta surinkti pagamintą silkių produkciją iš rinkos ir sunaikinti šalutinių gyvūninių produktų utilizavimo įmonėje.

Anot tarnybos, medžiaga apie šį atvejį bus perduota Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)