Respublikonų senatorius ir buvęs kandidatas į JAV prezidentus, kaip ir daugelis amerikiečių, dar iki Malaizijos lėktuvo „Boeing 777“ katastrofos piktinosi ne itin griežtomis Europos sankcijomis Rusijai.

„Tai pokštas, jos neduos jokios naudos, taip ir maniau, kad naudos neduos“, – sakė J. McCaine‘as leidiniui „The Telegraph“. – Jie ir toliau nieko nedarys, kol netaps nepriklausomi nuo rusiškos energetikos.“

Antradienį Europos užsienio reikalų ministrai paskelbė, kad įves sankcijų daugiau Ukrainos ir Rusijos pareigūnų, verslininkų ir kompanijų, bet staiga nutraukė griežtesnių sankcijų priėmimą, kurios turėjo suduoti smūgį Rusijos ekonomikai.

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Benas Rhodesas pripažino, kad Jungtinės Valstijos diskutuoja dėl naujo prieš Rusiją nukreiptų sankcijų etapo ir ragina Europos Sąjungą taikyti savas baudžiamąsias priemones.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino vyriausybė vis labiau izoliuojama dėl paramos separatistams Ukrainoje, Baltuosiuose rūmuose žurnalistams sakė B. Rhodesas.

„Tai jiems skaudžiai smogia atgal, nes tai pelno jiems visišką tarptautinę izoliaciją ir pasmerkimą“, - teigė B. Rhodesas. Kada Jungtinės Valstijos paskelbs minėtas sankcijas, jis nenurodė, rašo bloomberg.com.

Kai prieš savaitę maištininkų kontroliuojamoje Ukrainos teritorijoje buvo numuštas keleivinis „Malaysia Airlines“ lėktuvas, Jungtinės Valstijos užsiminė, kad svarsto galimybę skelbti papildomas sankcijas, kurios dar labiau užsmaugtų Rusijos ekonomiką.

A. Merkel supyko

Kadangi Maskva nerodo per didelių pastangų išsiaiškinti tikrąsias Malaizijo slėgtuvo katastrofos priežastis, Vokietijos kanclerė Angela Merkel reikalauja ES skubiai įvesti ekonomines sankcijas Rusijai.

Kaip rašo thelocal.de, A. Merkel atstovo spaudai Georgo Streiterio teigimu, Rusija nesistengė ir sudrausminti ginkluotų separatistų Ukrainos Rytuose, kuriems iš dalies vadovavo Rusijos žvalgybos pareigūnai.

G. Streiteris teigė: „Rusija daug žadėjo, bet nieko nepadarė“.

Trečiadienį prorusiški separatistai numušė du ukrainiečių naikintuvus Ukrainos Rytuose.

Jei A. Merkel iniciatyva dėl griežtesnių priemonių prieš Rusiją bus sėkminga, ją palaikys dauguma vokiečių, rodo naujausia apklausa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (483)