Vokietijos sportinių prekių kompanija penktadienį pranešė, kad stygius tiekimo grandinėje sukelia sunkumų patenkinant didžiulį paklausos padidėjimą. „Adidas“ gamina vidutinės kainos sportinius drabužius.

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius stygius apribojo pardavimų augimą iki 4 proc. „Adidas“ (ADDDF) teigia, kad šiais metais dėl tiekimo stygiaus pardavimų augimas gali sumažėti dar dviem procentais ir apsiriboti 5–8 proc. per metus.

Pajamų ataskaitoje „Adidas“ nepateikė konkrečių detalių apie tiekimo problemas ar produktus, kuriuos paveikė stygius, o bendrovės atstovas spaudai komentuoti atsisakė.

Ir vis dėlto investuotojus džiugina kompanijos rezultatai, kurie rodo, kad pajamos iš internetinės prekybos išaugo 40 proc., o iš Kinijos pardavimų – net 16 proc. Pirmojo ketvirčio veiklos pelnas padidėjo 17 proc.

„Adidas“ akcijos Frankfurte išaugo daugiau kaip 6 proc., sumušdamos naują rekordą.

Bendrovė teigia, kad „Adidas“ prekės ženklas auga tikslingai. Vis populiaresni „Adidas“ treniruočių ir bėgimo produktai padėjo kompensuoti silpnesnę nei pernai futbolo prekių paklausą, kai pardavimus skatino Pasaulio taurė.

Kur kas prasčiau sekasi kitam „Adidas“ priklausančiam prekės ženklui – „Reebok“. Jo pardavimai sumažėjo 6 proc.

Naujos strategijos „Adidas“ ėmėsi 2016 m. pabaigoje, nutarusi sutelkti dėmesį į Kiniją, Šiaurės Ameriką ir internetinius pardavimus.

Penktadienio rezultatai parodė, kad orientacija į elektroninę komerciją ir pardavimus Kinijoje atsipirko su kaupu. Pardavimai išaugo ir Šiaurės Amerikoje, kur bendrovė užgrobė „Nike“ ir „Under Armour“ priklausiusią rinkos dalį.

„Adidas“ Jungtinėse Valstijose prekės ženklo ambasadoriais įdarbino sportininkus ir įžymybes.

Praėjusį mėnesį kompanija sudarė ypač sėkmingą sandorį, paskelbusi apie partnerystę su Beyoncé Knowles. Dainininkė pasirašė susitarimą drauge su „Adidas“ atnaujinti „Ivy Park“ – madingų treniruočių drabužių liniją.

B. Knowles taps „Adidas“ kūrybine partnere, padėsiančia kurti naujus avalynės ir drabužių modelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)