Kaip praneša Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, pakelėse prekeivius pastebėję vairuotojai, norėdami įsigyti gėrybių ar paklausti jų kainos, staigiai stabdo ar neleistinai manevruoja, stoja neleistinose vietose ar eina į kitą važiuojamosios kelio dalies pusę. Dėl to tiek pažeidėjams, tiek šalia esaniems kyla pavojus.

„Prekybos pakelėse problemą bandoma išspręsti jau daug metų, tačiau, atšilus orams, keliuose vis dar galima sutikti žmonių, siūlančių nusipirkti sodo, daržo gėrybių. Taip yra todėl, kad skiriamos baudos už neleistiną prekybą pakelėse dažnai yra mažesnės nei gaunamos tokių prekeivių pajamos. Vadovaujantis teisės aktais, yra sudarytos sąlygos tam tikrose vietose prekiauti taip, kad būtų užtikrinamas prekybininkų ir pirkėjų saugumas, tačiau pakelės prekiautojai vis tiek stovi ten, kur jiems patogiau“, – sako Kėdainių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mickevičienė.

Vien Kėdainių rajone šiemet jau užfiksuoti du su tokia prekyba susiję teisės pažeidimai. Pasak pareigūnų, skiriamos baudos menkai paveikia pažeidėjus, nes nepranoksta gaunamo pelno: jos siekia nuo 20 iki 100 litų.

Policijos pareigūnai organizuoja reidus, kurių metu netinkamas vietas prekybai pasirinkę asmenys būna įspėjami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)