Į VVKT tvirtinamą sąrašą įtraukti vaistai, skirti suaugusiesiems arba vaikams nuo 12 metų, su viena veikliąja medžiaga, mažiausiomis galimomis pakuotėmis ir tik tam tikrų dažniausiai vartojamų grupių vaistai nuo uždegimo, priklausomybei nuo tabako gydyti, antiseptiniai vaistai bei vietiškai vartojami vaistai, skirti burnos ertmės ir ryklės ligoms gydyti, kurių sudėtyje nėra etanolio.

ELTA jau rašė, kad alternatyvios vaistų pardavimo vietos sudarys žmonėms palankesnes sąlygas įsigyti reikiamų vaistų, kai artimiausia vaistinė yra toli arba uždaryta, o nedelsiant reikalingi vaistai lengviems simptomams šalinti. Įsigyti galima tik ribotą kiekį vaistų, reikalingų nesudėtingiems negalavimams šalinti, pavyzdžiui, tuos, kurių sudėtyje yra paracetamolis, ibuprofenas.

Savitarnos skyriuose negalima laikyti ir parduoti vaistų, teikti farmacinę ar reklaminę informaciją, etiketėse skelbti nuolaidų, o vaistų kainos negalės būti didesnės nei vaistinėse. Ant vaistų pakuočių pirkėjai turi matyti galutinę kainą, o juos įsigyti gali tik vyresni nei 16 metų asmenys ir tik vieną to paties preparato pakuotę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)