„Ilgametę patirtį turintiems paslaugos teikėjams bus perduota visa reikalinga informacija. Tikimės jų turimos infrastruktūros ir patirties panaudojimo išlaikant senus ir diegiant naujus saugos sprendimus“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Uždarąsias akcines bendroves „Akonkagva“ ir „Eigeris“ įsigijo apsaugos ir inkasavimo paslaugas teikianti „Eurocash1“, bendrovę „Kametas“ įsigijo „Grifs AG“, įmonę „Loganas“ įsigijo „Ekskomisarų biuras“. Sandoriai bus užbaigti gavus reikiamus valstybinių institucijų leidimus.

Kaip informuoja „Ekskomisarų biuras“, įsigyta įmonė „Loganas“ teikia saugos paslaugas maždaug šešioms dešimtims Kauno regione įsikūrusių „Maxima“ parduotuvių, taip pat „Maxima LT“ logistikos centrams, biurams. Bendrovės apyvarta 2019 m. buvo 2,4 mln. eurų, joje dirba daugiau kaip 200 darbuotojų.

„Šis sandoris yra labai svarbus mūsų bendrovės plėtros žingsnis. Įsigijome bendrovę, sukaupusią didelę patirtį saugant vienus iš mažmeninės prekybos lyderių Lietuvoje. Panašia patirtimi galime pasigirti ir mes, „Ekskomisarų biuras“, pavyzdžiui, saugo „Senukų“ prekybos centrus, „Iki“ parduotuves. Tikiu, kad apjungę savo žinias ir patirtį prekybininkams galėsime pasiūlyti dar efektyvesnius ir šiuolaikiškesnius saugos sprendimus“, – sako Vytautas Labeckas, bendrovės „Ekskomisarų biuras“ generalinis direktorius.

Saugos tarnybos „Loganas“ darbuotojams toliau galios esamų darbo sutarčių nuostatos, bus išsaugotos visos darbo vietos ir turimos socialinės garantijos. Finansinių sandorio detalių „Ekskomisarų biuras“ ir „Maxima LT“ neatskleidžia.

Apsaugos ir inkasavimo paslaugų bendrovės „Eurocash1“ direktorius Vilius Makauskas komentuoja, kad sandorius planuojama užbaigti iki kitų metų pavasario, kai būtinus leidimus suteiks LR Konkurencijos taryba.Pasibaigus „Akonkagva“ ir „Eigeris“ įmonių įsigijimo procesui prie „Eurocash1“ kolektyvo prisijungs per 420 darbuotojų, daugiausia dirbančių Vilniaus ir Panevėžio apskrityse. Tikinama, kad visos darbo vietos bus išsaugotos, o įmonių įsipareigojimai darbuotojams bus vykdomi toliau. Po susijungimo bendras „Eurocash1“ darbuotojų skaičius Lietuvoje išaugs iki 1100.

„Įsigydami dvi saugos įmones planuojame toliau stiprinti pozicijas rinkoje. Nors pandemija mūsų verslui iškėlė naujų iššūkių, operatyviai perorganizavome veiklą. Mažėjančias įplaukas iš inkasavimo kompensavome pajamų augimu iš apsaugos paslaugų, – sako V. Makauskas. – Išsiplėtė apsaugos darbuotojų atsakomybių ratas, pradėjome teikti individualių seifų nuomos paslaugas, klientams suteikėme galimybių daugiau paslaugų užsisakyti internetu.“

„Džiaugiamės, kad mūsų komandą papildys kolegos, turintys patirties saugos versle. Nuolat investuojame tiek į darbuotojų kvalifikacijos kėlimą, tiek į naujus technologinius sprendimus. Tai užtikrina stabilų verslo augimą – šiemet Lietuvoje planuojame 7,5 proc. didesnes pajamas, nei pernai”, – teigia „Eurocash1“ vadovas.

Kaip primena „Maxima LT“, 2017 m., siekiant išgryninti ir susitelkti į pagrindinę bendrovės „Maxima LT“ veiklą, mažmeninę prekybą, nuo įmonės buvo atskirtos ir įsteigtos keturios uždarosios akcinės bendrovės. Šios įmonės, suskirstytos pagal regionus, teikė saugos paslaugas visiems bendrovės „Maxima LT“ padaliniams.

„Visoje Lietuvoje turime apie pustrečio šimto parduotuvių, logistikos centrus, administracinį biurą. Visiems šiems padaliniams minėtosios bendrovės ir toliau teiks saugos paslaugas, jose dirbs tie patys žmonės pagal dabar galiojančias darbo sutartis ir socialines garantijas. Su naujais partneriais bus pasirašomos ilgalaikės bendradarbiavimo sutartys”, – sako J. Bivainytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)