Paaiškėjo, kad pardavėjos drabužius apsirengusi mergina parduotuvėje jautėsi kaip namuose – nemokėjusi pinigų ji pasiimdavo įvairius maisto produktus ir pildėsi telefono kortelę.

Tokia darbo patirtis Jolitai J. kainavo teistumą – teismas ją pripažino kalta dėl svetimo turto pasisavinimo ir sukčiavimo. Už tai jai teisėja Vilma Dapkevičienė skyrė 12 MGL dydžio (1560 Lt) baudą.

Nuteistoji jau atlygino parduotuvei padarytą beveik 3 tūkst. Lt žalą, todėl ieškinys jai nebuvo pareikštas.

Bylos duomenimis, praėjusių metų lapkričio 2-ąją į parduotuvę įdarbinta mergina per beveik du mėnesius pasipildė savo telefono pokalbių kortelę net už 2 850 Lt bei pasiėmė maisto produktų už beveik 700 Lt.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta pardavėja kaltę pripažino ir aiškino, jog dėl tokio savo elgesio gailisi.

„Mane į parduotuvę atsiuntė Darbo biržos specialistės – iš pradžių dirbau mokine, o po to pasirašiau darbo sutartį, – sakė mergina.– Dirbdama prie terminalo, sugalvojo pasipildyti savo telefono „Ežio“ kortelę, kai pavyko, vėliau ją pasipildydavau vis dažniau – į kasą pinigų neįnešdavau“.

Pardavėjos sukčiavimas paaiškėjo netrukus – parduotuvės vedėja kreipėsi į policiją ir nurodė, jog iš Darbo biržos atsiųsta pardavėja galimai dirba nesąžiningai bei pasisavina dalį pinigų gautų dirbant tiesioginį darbą.

Kad pardavėja pildosi savo telefono sąskaitą, paaiškėjo netrukus peržiūrėjus parduotuvėje įrengtos vaizdo kameros įrašus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)