Jis per tarptautinę verslo ir lyderystės konferencija „Forum One“ skaitė pranešimą „Pozicionavimo menas. Kaip tapti išskirtiniu savo srityje“.

Lyderystės ir motyvacijos treneris B.Grundlas pasakojimą pradėjo savo istorija: jis profesionaliai žaidė tenisą, buvo vienu iš 100-o geriausių Vokietijos tenisininkų ir tuo metu uždirbo po 3-4 tūkst. Vokietijos markių. Tai buvo dideli pinigai, todėl B. Grundlas neskubėjo baigti mokslų.

Juokais jis patarė susirinkusiems: „jei norite, kad jūsų artimieji greičiau baigtų mokslus, sumažinkite jiems teikiamą finansavimą - tai paskatins mokslus baigti greičiau“.

Pasakodamas savo istoriją, jis prisimena, kad lemtingu tapo viena 1990 m. gruodžio diena, kai jis tuo metu buvo išvykęs į kelionę po Meksiką, norėdamas ne tik pakeliauti, bet ir pasimokyti ispanų kalbos.

„Pamačiau krioklį, nuo kurio žmonės šoko į vandenį. Aš pamaniau, kad taip pat noriu atlikti šuolį. Užkopiau į 40 metrų aukštį ir tuomet išgirdau vidinį balsą „Borisai, nešok“. Kartais šis balsas yra baimė, kurią reikia įveikti, kartais tai – intuicija, bet juos labai sunku atskirti. Aš pamaniau, kad tai yra baimė, kurią turiu įveikti, pasiruošiau šuoliui ir šokau“, - kalbėjo pranešėjas.

Tai, kas įvyko po to, pakeitė jo gyvenimą. Šuolio metu jo kūno raumenys buvo per per mažai įtempti ir B.Grundlas susilaužė kaklą, likdamas 90 proc. paralyžiuotas. Šiuo metu jis gali valdyti dalį abiejų rankų, kaklą ir galvą.

„90 proc. mano kūno liko paralyžiuota, neturėjau sukaupęs pinigų, tad man padėjo valstybė ir tai nebuvo lengva pradžia“, - kalbėjo B. Grundlas.

Tuomet jis pradėjo galvoti, ką daryti toliau: ar sukaupti dėmesį į paralyžiuotą kūno dalį, ar į funkcionuojančią.

„Galiausiai pradėjau ir produktuose matyti tai, kas funkcionuoja ir tai, kas yra paralyžiuota“, - kalbėjo pranešėjas.

Jis pastebėjo, kad dažniausiai pirkėjai pasirenka tuos produktus, kurių kūrėjai yra sektinu pavyzdžiu, produktai pirkėjams yra patrauklūs ir jie mano, kad perka geriausią prekę.

„Klaidingai manoma, kad rinkoje laimi geriausi produktai. Tai netiesa. Rinkoje pasirenkami tai, kas žmonių manymu yra geriausia“, - teigė B. Grundlas.

Pasak jo, tai įrodo, kaip svarbu yra tinkamai save suvokti ir mokėti pristatyti. Kaip tai tinkamai padaryti B. Grundlas siūlo 10 gairių.

Pataria vadovautis esminiais principais

Pirmiausia, būti ne geriausiu, bet kitokiu, tai reiškia, žinoti savo išskirtinumą. Antra, siekti būti ne puikiu, bet nepakartojimu. Tai, pranešėjo manymu, reiškia žinoti, kokia yra jūsų egzistavimo nauda, žinoti, kodėl ir ką darote.

„Kai kurie sako, kad daro tai, ką daro, dėl to, kad nori. Gerai, vadinasi esate vienu žingsneliu priekyje. Bet yra kitų, kurie jau žino, kam jie skirti. Šie žmonės jau yra dviem žingsneliais priekyje“, - paaiškino B. Grundlas.

Trečiasis patarimas – būti pirmu savo srityje, ketvirtasis - rasti tikslinę kategoriją.

Visgi, pranešėjas sutinka, padaryti tai yra nelengva, tačiau esminis patarimas norint juos įgyvendinti yra galvoti apie realius žmonės, o ne tik apie abstraktų darbą, kurį reikia nudirbti.

„Pirmiausia reikia pasiekti širdį, tada įsipareigoti, veikti ir vertinti rezultatus“, - kalbėjo B. Grundlas.

Anot jo, šis modelis veikia ne tik darbo aplinkoje, bet ir šeimoje. B. Grundlas pasakoja, kad norėdamas patarti savo 18-ečiui sūnui, taip pat naudoja šį modelį ir tik tuomet, kai jaunuolis patiki, pavyksta kartu siekti rezultatų.

Penktasis patarimas būti tiksliu, o ne nusitaikyti į kelias ar keliolika sričių. Šeštasis – stengtis patenkinti būtinuosius poreikius, o ne atlikti specializuotas procedūras.

Septintas dalykas, į kurį verta atkreipti dėmesį, žinoti, į kokią nedidelę tikslinę grupę esate nusitaikęs, aštuntasis – žinoti, kokią tikrą problemą sprendžiate.

Galiausia, devintasis patarimas: kalbėti apie save, o vėliau apie jus ims kalbėti ir kiti. Paskutinis patarimas – apsispręsti dėl kainos. Kaina rodo, kas yra jūsų paslauga ir kiek ji yra verta, atitinkamai, ir kas esate jūs.

Pranešėjas atviravo, kad dabar per metus uždirba daugiau nei 2 mln. JAV dol.

Paklaustas, kaip išsiaiškinti, kokiai veiklos sričiai esate skirtas, B. Grundlas siūlo išbandyti keletą veiklų ir pamačius, kur dirbti sekasi, joje specializuotis. Jo manymu, atsisakyti srities, kurioje jums sekasi, gali paskatinti nerimas, tad reikia jam nepasiduoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)