Nuotraukoje matosi, kad parduotuvės darbuotoja į lentynas krauna pieno produktus.

Neturėtų laipioti

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis aiškino, kad pardavėjos ar prekybos salės patarnautojos, avėdamos batais, neturėtų laipioti maisto prekių lentynomis.

„Prekybos tinklai aprūpinti kopėčiomis, palipukais ir darbuotojai, norėdami lentynose išdėlioti prekes, privalo naudotis šiomis priemonėmis. Perspėjome prekybos centro Molainių gatvėje vadovę. Ji žadėjo pasiaiškinti, ar taip buvo.

Negaliu nei paneigti, nei patvirtinti, kad taip buvo, bet turėtų išsiaiškinti. Juolab kad parduotuvės vadovė teigė, jog nėra mačiusi tokių dalykų“, – aiškino D. Ryliškis ir tvirtino, kad laipioti lentynomis negalima ne tik dėl sanitarinių sąlygų pažeidimo, bet ir lentynos nuo svorio gali tiesiog įlinkti.

Galimos nuobaudos

Pasak prekybos tinklo „Norfa“ atstovo spaudai, parduotuvės turi vidaus taisykles.

„Todėl, nustačius darbo pažeidimus, galimos darbinės nuobaudos“, – naujienų portalą JP tikino D. Ryliškis.

„Norfa“

Turi būti kopėčios

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Panevėžio departamento patarėja Jūratė Vaitiekūnienė nustebo išgirdusi, kad „Norfos“ parduotuvės darbuotojos, dėliodamos maisto produktus, laipioja lentynomis.

„Laipioti maisto prekių lentynomis ir dar apsiavus, tikrai negalima. Juolab kad turi būti kopėčios ar kitokia palypėjimo priemonė. Be to, lentynose sudėlioti maisto produktai. Nesuvokiama, kaip gali šauti į galvą mintis lipti ant lentynos“, – stebėjo J. Vaitiekūnienė.

Turi savikontrolės sistemas

Pasak VMVT Panevėžio departamento patarėjos, užfiksavus neleistinus atvejus arba pažeidimus prekybos centruose, reikia informuoti departamentą.

„Skundai dabar yra diferencijuoti ir pagal programą nustatomas rizikos dydis. Tuomet žinome, ar reikia tirti skundą, ar į jį nekreipti dėmesio. Netiriami anonimiški skundai. Beje, dabar retai kada tikriname prekybos centrus. Pagal riziką tyrimai atliekami kartą per trejus metus. Centras parenka, kokį objektą teikia tikrinti.

Prekybos centrai turi savikontrolės sistemas ir patys atlieka tyrimus. Šiuo atveju, prekybos centro vadovė turėtų sukviesti darbuotojus ir įspėti nelaipioti su batais ant maisto prekių lentynų“, – aiškino J. Vaitiekūnienė.