"Mindaugas Vėgėlė sąmoningai suklaidino teismą ir teismas nepagrįstai priėmė nutartį. Akcijos yra areštuotos neteisingai ir mes sieksime, kad tokia nutartis būtų panaikinta", - teigia "Panevėžio kelių" generalinis direktorius Virmantas Puidokas.

Kaip jau skelbta, į bendrovę "Panevėžio keliai" atvykę antstoliai liepos 21 d. teismo sprendimu areštavo keliems akcininkams priklausančius 94 proc. bendrovės akcijų. Į Panevėžio apylinkės teismą dėl Vertybinių popierių rinkos įstatymo pažeidimų kreipėsi smulkusis "Panevėžio kelių" akcininkas Mindaugas Vėgėlė. Teismo nutarimas areštuoti akcijas buvo priimtas taikant laikinas ieškinio apsaugos priemones.

Bendrovės vadovų nuomone, pagrindinis akcijų arešto tikslas - spekuliuojant smulkiųjų akcininkų interesais sužlugdyti bendrovės "Skanska statyba" akcijų pirkimą iš Švedijos kompanijos "Skanska".

"Nepaisant mėginimų sužlugdyti, sandoris su "Skanska OI" dėl įmonės Lietuvoje pirkimo įvyko, akcijos buvo nupirktos, ir procesas sėkmingai vyksta toliau", - sako V. Puidokas.

Finansų maklerio veiksmus įmonės vadovas pavadino mažų mažiausiai neetiškais, nes "Panevėžio kelių" įmonės akcininkai buvo M.Vėgėlės klientai, o finansų makleris konfidencialią informaciją panaudojo savo tikslams.

Kaip teigiama bendrovės išplatintame pranešime, M. Vėgėlė kaip finansų makleris tarpininkavo "Panevėžio statybos trestui" derantis su "Skanska OI" dėl "Skanska statybos" akcijų įsigijimo. Tuo pat metu būdamas "Panevėžio statybos tresto" valdybos nariu, jis sandorį paskutinę akimirką sužlugdė. Tuomet dėl Švedijos kompanijos įmonės Lietuvoje įsigijimo derybas pradėjo "Panevėžio kelių" įmonė.

"Įmonės veikla dėl akcijų arešto nesustojo, tačiau dirbti trukdo", - neslėpė generalinis direktorius V. Puidokas.

Anot jo, užuot dalyvavę konkursuose naujiems užsakymams gauti, kelių statybos įmonės vadovai priversti gaišti laiką priemonėms, kurios užkirstų kelią naujiems išpuoliams ir likviduotų neigiamas pasekmes, kurias sukėlė Panevėžio miesto apylinkės teismo sprendimas.

Panevėžio kelių bendrovė turi galimybę teikti įvairias statybos darbų paslaugas ir už Lietuvos ribų. Jai priklauso padalinys Rokiškyje, AB "Ukmergės keliai", UAB "Aukštaitijos traktas" bei UAB "Zarasų automobilių keliai" bei dalis bendroje Lietuvos ir Ukrainos įmonėje "Sovriemiennyje technologiji dorog".

Praėjusiais metais "Panevėžio keliai" atliko darbų už 87,126 mln. litų (2001 metais - 46,386 mln. litų) bei uždirbo 6,224 mln. litų audituoto grynojo pelno (1,297 mln. litų).

Prognozuojama, jog šiemet darbų apimtys išaugs beveik 30 proc. ir sieks 110 mln.litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją