"Šiandien šis uždavinys bus įvykdytas. Specialiame poligone vynas bus utilizuotas. Jis bus sukrautas ant specialios platformos ir sutraiškytas traktoriumi", - sakė N.Filatovas.

Anksčiau Maskvos maisto produktų kokybės priežiūros valdybos pareigūnas sakė, kad bus sunaikinti daugiau kaip 70 tūkst. butelių vyno iš Gruzijos. Pasak jo, bus sunaikintas ir vynas, ir tara.

Rusijos maisto produktų kokybės priežiūros tarnybos vadovas, vyriausiasis sanitarijos gydytojas Genadijus Oniščenka uždraudė įvežti į Rusijos teritoriją vyną, vyno gamybos žaliavas, konjaką, mineralinį vandenį, pagamintus Gruzijoje ir Moldovoje ir neatitinkančius valstybinių sanitarijos ir epidemiologijos taisyklių ir normatyvų.

Tuo tarpu gruzinišką vyną gelbėti padės Gruzijos, Ukrainos ir Azerbaidžano televizijos kanalai ir reklamos - jie įvedė gruziniško vyno reklamai lengvatines kainas, pranešė Gruzijos televizijos kompanija "Rustavi 2".

Paramą Gruzijos vyndariams suteiks ir Baltijos šalių bei Kazachstano reklamos agentūros. Ši akcija truks iki metų pabaigos.

Anksčiau Tbilisis, atsižvelgdamas į Rusijos rinkos netekusių Gruzijos vyndarių sunkią finansinę padėtį, atidėjo jiems mokesčių mokėjimą į biudžetą trims mėnesiams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją