Rinkos dalyvių duomenimis, JCB planuoja iš pradžių bendradarbiauti su "Alfa-Bank". Pastarojo atstovas Vilenas Timiriazevas leidiniui patvirtino, kad derybos dėl partnerystės vyksta ir jau pasiekta nemažai rezultatų.

"Jau tapome JCB sistemos nariais, turime ir darbo su šia operatore patirties - pasirašę sutartis planuojame tapti Rusijoje šios mokėjimo sistemos atsiskaitomuoju banku", - sakė V. Timiriazevas.

Vis dėlto, anot jo, pradiniame bendradarbiavimo ir sistemos plėtros etape materialinis aspektas vargu ar bus matomas, daug svarbesnis bankui įgyjamas statusas. "Jeigu viskas vyks taip, kaip planuojame, potencialiais JBC mokėjimo kortelių turėtojais, pirmiausia, taps Rusijos piliečiai, dažnai skraidantys į Kiniją, Japoniją, Pietų Korėją, kur "Visa" ir "MasterCard" mokėjimo sistemos blogai išvystytos", - mano banko atstovas.

JCB laikoma stambiausia sistema Japonijoje ir viena iš pirmaujančių sistemų pasaulyje. Ji buvo įkurta dar 1961 metais, o šiuo metu jos mokėjimo kortelės gaminamos 15-oje šalių - atsiskaityti jomis galima 190 valstybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)