Viename garažų antisanitarinėmis sąlygomis buvo tvarkomos atšaldytos, šaldytos ir sūdytos žuvys, neturint reikiamo leidimo užsiimti tokia veikla.

Garažo lubos buvo apipelijusios, nebuvo tiekiamas vanduo. Žuvys dėžėse buvo laikomos kartu su įvairiais buitiniais daiktais, cheminėmis medžiagomis, maišais su daržovėmis, druska ir prieskoniais. Dalis žuvų laikyta buitiniame aprūdijusiame šaldiklyje prie –10 laipsnių Celsijaus (nors pagal reikalavimus temperatūra šaldytiems produktams negali būti aukštesnė kaip –18).

Patikrinimo metu rasta 213 kg žuvų – atšaldytų menkių ir jų ikrų, atšaldytų strimelių, kuojų, plekšnių, karšių, skumbrių, šaldytų ir sūdytų silkių.

Ši nelegali ūkinė komercinė veikla sustabdyta. Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymu, 213 kg žuvies nukreipta sunaikinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)