Baltijos šalys nėra išimtis – jose, kaip ir visame pasaulyje, maisto kainos pastaraisiais mėnesiais sparčiai augo, bet prekybos tinklų parduotuvėse Latvijoje jos dažniausiai yra didesnės nei kaimyninėse šalyse“, – sakė jo atstovė Inguna Gulbė.

Pavyzdžiui, bulvių kilogramas Latvijoje antrąjį šių metų ketvirtį kainavo vidutiniškai 0,74 euro, Lietuvoje – 0,61 euro, Estijoje – 0,56 euro.

Tuo tarpu vietinių agurkų kaina Latvijoje siekė 1,89 euro už kilogramą, o Estijoje ji buvo beveik dukart didesnė – 3,56 euro už kilogramą. Lietuvoje kilogramą importuojamų agurkų buvo galima įsigyti už 0,99 euro, Latvijoje – už 1,84 euro.

Savo ruožtu brangiausi vietiniai pomidorai buvo Estijoje, kur jų kilogramas kainavo 5,59 euro, pigiausi – Lietuvoje – 2,49 euro, o Latvijoje jie kainavo 3,99 euro už kilogramą.

Latvijoje buvo brangiausi bananai, apelsinai, citrinos ir kriaušės, pigiausios vyšnios, slyvos ir mėlynės. Pavyzdžiui, vidutinė bananų kilogramo kaina Latvijoje siekė 1,59 euro, Lietuvoje – 1,29 euro, Estijoje – 1,27 euro.

Latvijoje pigiausi Baltijos šalyse kiaušiniai ir „Yellow Label“ arbata, o druska, cukrus, grūdai, kava ir sviestas – brangesni.

Lietuvoje kilogramas druskos kainavo 0,49 euro, Estijoje – 0,70 euro, Latvijoje – 1,05 euro, cukraus – atitinkamai 0,69 euro, 0,66 euro ir 0,96 euro, grikių – 2,67 euro, 2,70 euro ir 3,82 euro, kavos – 13,78 euro, 11,46 euro ir 16,46 euro, sviesto – 7,94 euro, 8,80 euro ir 10,97 euro.

Lietuvoje per metus labiausiai pabrango bulvės (2,3 karto), grikiai (2,2 karto), burokėliai (2,1 karto).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją