„Mes turėsime strateginį partnerį, kuris pastiprins Pagalbos verslui fondo rezultatus, padės valdyti rizikas“, – BNS sakė D. Vilčinskas.

Jis nenorėjo atskleisti daugiau informacijos apie būsimą strateginį partnerį.

„Daugiau nieko nenoriu sakyti, nes esame sutarę, kad mėnesio gale darysime bendrą pristatymą – nesinori jiems sugadinti šventės“, – teigė VIVA vadovas.

2020 metų rudenį pradėjus veikti fondui D. Vilčinskas interviu BNS sakė, kad valstybė neturėtų būti vienintelis jo investuotojas – tikėtasi pritraukti institucinių investuotojų tiek iš užsienio, tiek iš Lietuvos – tai, pasak jo, galėtų būti pensijų fondai.

Tuomet tikėtasi, kad iš privačių investuotojų į fondą bus pritraukta apie 500 mln. eurų.

VIVA 28 įmonėms yra suteikusi apie 157 mln. eurų pagalbos paskolomis ar investicijomis į obligacijas – daugiausia viešbučiams ir gamybos įmonėms.

Pasak VIVA vadovo, iki vasaros pradžios fondas planuoja pasirašyti dar apie 100 mln. eurų paskolų sutarčių.

Fondas įkurtas 2020 metų rudenį, kad teiktų paskolas stambioms ir vidutinėms ekonomikai svarbioms įmonėms, kurios dėl pandemijos patyrė sunkumų bei rinkoje sunkiai gauna paskolų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją