Į Naujojoje Akmenėje esančios „Maxima“ parduotuvės šaldytuvų temperatūrą jis pirmą kartą dėmesį atkreipė sausio 31 dieną, nes pajuto, kad iš lentynos paimtas jogurtas buvo šiltas. Jo teigimu, šaldytuvo temperatūra tuo metu rodė 16 laipsnių.

„Ant jogurto pakuotės parašyta, kad jis turi būti laikomas nuo 0 iki +6 laipsnių šilumos temperatūroje. Apie tai pranešiau pardavėjai, ji pasakė, kad „čia tik man taip atrodo“, – prisiminė Marius.

Panašią situaciją jis teigė vėl pastebėjęs kovo 11 dieną.

Šaldytuvų temperatūra parduotuvėje

„Ar tai normalu? Ar taip dabar mažinamos išlaidos už elektrą? Labai įdomu sužinoti“, – kėlė klausimus jis.

Gali būti, kad užfiksavo, kai vykdė atitirpinimą

Situaciją pakomentavusi „Maximos“ komunikacijos vadovė Indrė Trakimaitė–Šeškuvienė atkreipė dėmesį, kad visose parduotuvėse įrangos kontrolė vykdoma periodiškai, ne rečiau kaip dukart per dieną, o jokių neatitikimų minėtoje parduotuvėje nebuvo fiksuota.

„Norime pabrėžti, kad šaldymo įranga automatiniu režimu vykdo atitirpinimo funkciją, kurią daviklyje klientas galėjo ir pastebėti. Užfiksavus bet kokį neatitikimą parduotuvėse visada atliekame prekių saugos ir kokybės vertinimus ir identifikavę, kad prekės yra nesaugios vartoti, jas utilizuojame“, – teigė I. Trakimaitė–Šeškuvienė.

Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė

Pasak jos, klientų skundų dėl šioje parduotuvėje parduodamų maisto prekių kokybės ar saugos dėl temperatūrų nėra gauta, tačiau susisiekus su parduotuvės administracija ši patikrino šaldytuvus ir patvirtino, kad temperatūra yra tinkama.

Kaip nurodė I. Trakimaitė–Šeškuvienė, pastebėjus, kad kontrolinių termometrų temperatūros šokteli daugiau nei toleruojama, vykdomas detalus prekių įvertinimas, tikrinama, ar pakuotės nėra pažeistos, išsipūtusios, ar nėra jaučiamas nebūdingas kvapas, skonis.

VMVT ragina pirmiausia kreiptis į pardavėją

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) komentare Delfi sakė, kad atlikusi patikrinimą saugos, higienos, kokybės, ženklinimo, laikymo sąlygų ar savikontrolės sistemos kontrolės pažeidimų nenustatė.

„Pieno produktų laikymo sąlygos temperatūros tikrinimo metu atitiko gamintojų nurodytas laikymo sąlygas. Inspektoriai papildomai rekomendavo stebėti šaldytuvų temperatūras vykstant atitirpinimui ir užtikrinti, kad maisto produktai būtų laikomi gamintojo nurodytomis laikymo sąlygomis“, – komentare sakė tarnyba.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Pasak jos, pieno produktų tinkamumo vartoti terminas priklauso nuo daug veiksnių, naudojamų žaliavų, technologijos, pakavimo būdo ir medžiagų.

„Kaip ir kitiems maisto produktams, tinkamumo vartoti terminą nustato gamintojas, pateikdamas informaciją ženklinimo etiketėje. Nesilaikant gamintojo deklaruojamų laikymo sąlygų produktas gali tapti nesaugus“, – atkreipė dėmesį VMVT.

Manant, jog įsigytas maisto produktas yra nekokybiškas, kol nesibaigė jo tinkamumo vartoti terminas, įstaiga patarė pirmiausia kreiptis tiesiogiai į pardavėją, jam pateikti savo reikalavimus jį pakeisti arba paprašyti atgauti sumokėtus pinigus. Jei šis reikalavimas netenkinamas ir pardavėjas nepripažįsta, kad jo produktas nekokybiškas, galima kreiptis į VMVT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)