Apie tokią pagrindinio šalies finansinio dokumento pateikimo datą trečiadienį Seimo valdybos narius informavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Dėl paankstintos biudžeto pateikimo datos Seimas ketina patikslinti plenarinių posėdžių grafiką.

„ Naujas siūlomas grafikas susijęs su tuo, kad Vyriausybė planuotų Seimui pateikti kitų metų biudžetą spalio 10 d., o spalio 19 d., kaip buvo anksčiau planuota. Tuomet šiek tiek keistųsi mūsų darbo grafikas, nes reikėtų daryti dviejų savaičių pertrauką”, – valdybos posėdyje sakė Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, spalio mėnesį gali prireikti papildomo parlamento posėdžio, kuris, Seimo valdybos sprendimu, galėtų būti surengtas pirmąją spalio savaitę.

Seimo Statutas numato, kad Vyriausybė, sudariusi kitų metų valstybės biudžeto projektą, ne vėliau kaip iki spalio 17 dienos pateikia jį Seimui su duomenimis, kuriais pagrįstas šis projektas, primena ELTA.

Valstybės biudžeto projektui nagrinėti komitetuose ir frakcijose skiriama ne mažiau kaip 15 dienų. Tuo metu eiliniai Seimo plenariniai posėdžiai nerengiami. Iki lapkričio 25 dienos valstybės biudžeto projektas turi būti apsvarstytas Seimo posėdyje.

Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo valstybės biudžeto projekto pirmojo svarstymo skiriamas antrasis svarstymas, jo metu Vyriausybė pateikia pagal gautus pasiūlymus ir pastabas pataisytą projektą.

Priėmęs sprendimus dėl pasiūlymų ir pataisų, Seimas turi balsuoti dėl viso valstybės biudžeto projekto.

Jeigu valstybės biudžetas laiku nepatvirtinamas, jo išlaidos biudžetinių metų pradžioje kiekvieną mėnesį negali viršyti praėjusių metų valstybės biudžeto 1/12 išlaidų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją