„Lietuvos energijos tiekimas“ laimėjo akcinės bendrovės „ORLEN Lietuva“ skelbtą gamtinių dujų tiekimo 2019 metams konkursą.

„Mažeikių naftos perdirbėja bus viena didžiausių mūsų klienčių ir viena didžiausių gamtinių dujų naudotojų Lietuvoje. Bendradarbiavimas su „ORLEN Lietuva“ specialistais buvo labai intensyvus ir įdomus. Sau kėlėme tikslą sukurti tokią paslaugą, kuri mūsų klientui leistų maksimaliai koncentruotis į savo veiklą, o visus planavimo, dujų poreikio valdymo ir operacinius klausimus palikti mums“, - teigia „Lietuvos energijos tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

Pasak jo, gamtinės dujos yra ekologiškiausias iškastinis kuras, o jo naudojimas gamybiniuose procesuose leis mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas.

Akcinė bendrovė „ORLEN Lietuva“ gamtines dujas pradės naudoti nuo 2019 metų. „Ši kuro rūšis pasirinkta dėl sugriežtėjusių aplinkosauginių reikalavimų. Tikime, kad pasirinkta viena švariausių aplinkosauginiu aspektu šiuo metu naudojamų kuro rūšių duos tiek ekologinę, tiek ekonominę naudą“. - teigia bendrovės generalinis direktorius Michalas Rudnickis.

„Lietuvos energijos tiekimas“ turi apie 7 tūkst. verslo klientų bei apie 580 tūkst. privačių klientų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)