Trečiadienį Vyriausybė pritarė tai numatančių Vietinės rinkliavos ar kitos įmokos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą dydžio nustatymo taisyklių pataisoms.

Jomis patikslinamas atliekų susikaupimo normos skaičiavimas: nustatoma, kad komunalinių atliekų kiekis/norma skaičiuojama kilogramais vienam gyventojui ar darbuotojui (šiuo metu atliekų susikaupimo norma skaičiuojama nekilnojamojo turto plotui).

Kita vertus, numatoma galimybė nemokėti pastoviosios įmokos dalies negyvenamų statinių savininkams, kurių statinyje yra įvykusi statinio avarija arba statinių naudojimas buvo sustabdytas (šiuo metu pastovioji įmokos dedamoji skaičiuojama ir tais atvejais kai nekilnojamas turtas netinkamas naudoti, likę tik pamatai ir pan.)

Sąskaitose už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą turės būti nurodoma savivaldybės teritorijoje praėjusiais metais rūšiuotų atliekų ir atliekų, kuriomis atsikratoma mišriuose konteineriuose dalis.

Taip pat pakeistose taisyklėse numatoma galimybė prie būtinųjų sąnaudų įtraukti ir komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtros sąnaudas, atsižvelgus į tai, kad komunalinių atliekų tvarkymo sistemos plėtra būtina siekiant užtikrinti tinkamą jos tolimesnį funkcionavimą ir atnaujinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)