„Peržiūrėdami rinkliavos dydį atsižvelgėme į kitąmet planuojamą surinkti atliekų kiekį, nekilnojamojo turto objektų plėtrą, augančias atliekų tvarkymo sąnaudas ir šių paslaugų apimtį“, – pranešime sakė Vilniaus savivaldybės Atliekų tvarkymo poskyrio vedėja Eglė Bernotavičienė.

Skelbiama, kad vidutinio 60 kv. m buto savininkui rinkliava už komunalinių atliekų tvarkymą bus apie 58 Eur per metus, 2023 m. buvo apie 46 Eur.

2024 m. prognozuojamas surinkti ir tvarkyti mišrių komunalinių atliekų kiekis sieks 143 597,43 tonų per metus. Taip pat šalyje bus privaloma rūšiuoti maisto atliekas.

Taip pat keisis rinkliavos ketvirtojo ketvirčio mokėjimo termino laikotarpis. Šiuo metu mokėtojui pasirinkus mokėjimus atlikti kas ketvirtį, kiekviena rinkliavos sumos dalis turi būti sumokama iki einamojo ketvirčio paskutinės dienos.

Pakeitus šią tvarką, rinkliavos sumos dalis už ketvirtąjį ketvirtį turėtų būti sumokama iki spalio 31 d., o Administratorius turėtų galimybę skolos priminimus išsiųsti dar lapkričio mėnesį.

Taip pat keisis rinkliavos pranešimų siuntimo tvarka. Šiuo metu mokėtojui atsisakius mokėjimo pranešimo siuntimo paprastu paštu, šį jis gali rasti savitarnos svetainėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją