Anot SEB banko valdybos narės ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovės Eglės Dovbyšienės, šios palūkanos taikomos naujų verslo ir privačių klientų terminuotojų indėlių eurais sutartims. Minimali terminuotojo indėlio suma siekia 100 eurų.

„Pastebėjome, kad vasarį du kartus didintos indėlių palūkanų normos turėjo nemažą įtaką mūsų klientų elgsenai – per paskutinį žiemos mėnesį sudaryta 6,5 karto daugiau terminuotųjų indėlių sutarčių negu vidutiniškai jų buvo sudaroma per vieną praėjusių metų mėnesį.

Atsižvelgdami į klientų poreikius ir rinkos tendencijas bei siekdami, kad gyventojams taupyti ateičiai taptų patraukliu finansiniu įpročiu, toliau didiname indėlių palūkanų normas. Šį kartą ne tik didiname trumpesnio laikotarpio terminuotųjų indėlių palūkanas, bet ir vieni iš nedaugelio rinkoje pradedame mokėti palūkanas už bent 3 mėnesiams atidedamas santaupas“, – sako ji.

Nuo vasario mėnesio pabaigos SEB bankas taip pat yra padidinęs ir kaupiamųjų indėlių palūkanas – naujoms ir šiuo metu galiojančioms kaupiamųjų indėlių eurais sutartims taikoma 1 proc. metinė palūkanų norma.

Kaupiamasis indėlis suteikia galimybę asmeniui bet kada nemokamai įdėti savo lėšas ir jas pasiimti, jo terminas nenustatytas, o palūkanos apskaičiuojamos nuo indėlio sąskaitoje esančios pinigų sumos kiekvieną dieną ir išmokamos kartą per mėnesį.

Primenama, kad SEB bankas palūkanas gyventojams ir įmonėms už terminuotuosius indėlius po ilgo laiko vėl pradėjo mokėti 2022 metų spalio mėnesį – po to, kai Europos Centrinis Bankas pradėjo kelti bazinių palūkanų normas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją