Kaip per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė grupė, EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją) rodiklis taip pat buvo neigiamas – siekė 2,6 mln., kai tuo pačiu laikotarpiu pernai uždirbo 4,3 mln. eurų.

Praėjusiais metais grupė aptarnavo 84 proc. mažiau klientų, palyginti su 2019 metais.

Grupė akcentuoja, kad nors visų 2020 metų bendri rezultatai buvo prastesni už 2019-uosius, bet sėkmingai užbaigti finansinį likvidumą garantuojantys sandoriai bei gruodžio mėnesį užsitikrintas 11 mln. eurų garantijų ir draudimo limitas, kuris laiduoja įsipareigojimų keliautojams įvykdymą.

„Turizmo verslas yra ypatingai reguliuojama sritis, todėl, planuodami 2021 metus, susitarėme dėl 11 mln. eurų garantijų ir draudimo limito, kuris užtikrina, kad iš keliautojų gauti pinigai už ateities keliones yra apdrausti.

Atsižvelgdami į šiuo metu planuojamas kitų metų veiklos apimtis, nusprendėme 9 mln. eurų garantijas taikyti jau nuo 2021 metų pradžios. Jeigu veiklos apimtys šiais metais būtų didesnės nei dabar planuojame – panaudosime ir likusius 2 milijonus iš garantinio draudimo“, – sako „Novaturo“ grupės vadovė Audronė Keinytė.

Bendrovė nurodo, kad yra grąžinusi 8,3 mln. eurų keliautojams, o iki vasario pabaigos grąžinimai pasieks paskutinius keliautojus.

Nuo vasario pradžios bendrovė atnaujino skrydžių programą į Tenerifę, vasario mėnesį lėktuvai skraidins poilsiautojus į Egipto kurortus ir Jungtinius Arabų Emyratus, o nuo kovo mėnesio į Maldyvus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)