Kaip skelbia newsinenglish.no, Darbo partijos kandidatas Raymondas Johansenas į Oslo savivaldybės vadovo postą patvirtino, kad siūlys įvesti nuosavybės mokestį tam, kad surinktų daugiau pajamų.

Kitose šalyse politikai prieš rinkimus žada mažinti mokesčius, tačiau Norvegijoje mokesčiai suvokiami ne kaip negatyvus reiškinys, o kaip prisidėjimas prie bendro visuomenės gėrio didinimo ir dalinimosi gerove.

R. Johansenas tvirtina, kad tokiu būdu būtų galima surinkti apie 3 mlrd. kronų, kurias būtų galima panaudoti dienos centrų vaikams ir seneliams kūrimui.

Pasak jo, šiomis socialinėmis grupėmis privalo rūpintis vietinė valdžia. Senelių priežiūros problema Osle tapo kritinė, kadangi neužtenka visiems vietos senelių namuose.

R. Johansenas taip pat teigia, kad išaugęs Oslo gyventojų skaičius, kuris pasiekė 650 tūkst., verčia gerinti miesto socialinių paslaugų sferą.

Dabartinis konservatorių partijos Oslo meras Fabianas Stangas, kuris irgi kandidatuoja, prižadėjo, kad vėl jį perrinkus, jokie nauji mokesčiai nebus įvedami.