„Norvegijos verslas buvo ir yra suinteresuotas ilgalaikėmis investicijomis į Lietuvos ekonomiką, ypač į nekilnojamojo turto, švietimo, bankų ir draudimo sritis. Pastaruoju metu jaučiamas vis didesnis Norvegijos verslininkų domėjimasis galimybėmis investuoti Lietuvoje. Tikiuosi, kad ši konferencija suteiks Norvegijos verslininkams informacijos, kuri paskatins juos žengti žingsnius, naudingus tiek Lietuvos ekonomikai, tiek patiems investuotojams“, - teigė S. Gilas.

Konferencijoje dalyvavo vienų didžiausių Skandinavijos statybų kompanijų – „Veidekke ASA“ ir „AF Gruppen“ – atstovai. Norvegijos įmonė „Veidekke ASA“, kurios metinė apyvarta yra apie 2,4 mlrd. eurų, Lietuvoje ieško partnerių, galinčių tiekti metalo, stiklo ir aliuminio produkciją (duris, langus, fasadus, metalo konstrukcijas).

„AF Gruppen“ Lietuvoje taip pat ieško stiklo, aliuminio, betono, metalo produkcijos tiekėjų. Konferencijoje taip pat dalyvavo ir į Lietuvos rinką su šaldytos žuvies produkcija žengiančios Norvegijos įmonės „Ervik Fisk“ atstovai.

„Aš optimistiškai žiūriu į Norvegijos verslininkų investavimą Lietuvoje. Yra labai daug Norvegijos kompanijų, kurios ekonominį sunkmetį suvokia kaip galimybę ir nori investuoti naujose rinkose, tarp jų ir Lietuvoje. Norvegijos investuotojams svarbiausia, kad šalyje, kur jie planuoja investuoti, būtų iš anksto žinomos ir sąžiningos verslo sąlygos“, - sako Norvegijos ambasadorius Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją