Norvegija neseniai tapo pagrindine Europos gamtinių dujų tiekėja. Ši Skandinavijos šalis po įtariamo sabotažo prieš „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekius sustiprino savo energetikos infrastruktūros apsaugą.

Ketvirtadienio rytą Norvegijos policija paskelbė apie „neaiškią situaciją“ Nyhamnos gamykloje, kuri perdirba ir eksportuoja dujas iš gamtinių dujų telkinio „Ormen Lange“. Nors policija iš pradžių nedetalizuodama nurodė, kad į įvykio vietą nusiuntė savo pareigūnų, ji kiek vėliau pranešė, kad „išsiaiškino“ situaciją.

Aukros miesto, kuriame įsikūrusi ši gamykla, meras Oddas Jorgenas Nilssenas teigė naujienų agentūrai AFP, kad evakuacijos griebtasi po to, kai telefonu buvo gautas grasinimas. Tačiau gamyklos operatorė „Shell Norway“ vėliau nurodė, kad darbuotojai grįžo į gamyklą ir ji vėl dirba įprastu režimu.

Anot policijos, turima duomenų, kad šio grasinimo „autorius“ ir praeityje yra mėginęs kelti sumaištį tokiu pat būdu. „Nėra jokių ženklų, kad grėsmė buvo reali, viskas grįžo į įprastas vėžes“, – pridūrė policija.

Nuhamnos gamykla yra gyvybiškai svarbi dujų tiekimui į Jungtinę Karalystę (JK) – iš čia JK gauna apie 20 proc. visų importuojamų dujų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją