Netgi jeigu neketinate tapti D. Trumpu „Independent“ pateikia patarimus, kaip anksti atsikelti ir pralenkti kai kuriuos vis dar miegančius. 

Turėkite priežastį, dėl kurios atsikelsite anksčiau. Prieš atsakant į klausimą „kaip“ būtina pakelti savimotyvaciją Tai gali paprasčiausia motyvacija – nespėjate visko nuveikti, ką esate suplavęs dienos eigoje, norite kuo greičiau pamatyti savo šeimą, ar tiesiog kokybiškai atlikti savo darbą.

Jums nebūtina elgtis ekstremaliai ir miegoti po dvi valandas kaip tai daro George'as Bushas, miegokite septynias arba aštuonias valandas, tačiau į lovą gulkitės anksti, apie 22 val. vakaro. 

Venkite per didelio smegenų aktyvumo prieš pat užmiegant, tai reiškia jokio valgio, jokios mankštos prieš miegą, taip pat nesinaudokite savo išmaniuoju telefonu ar kitu panašiu įrenginiu. Jūsų miegamasis turėtų būti be jokių šviesą skleidžiančių ekranų.

Vis dėlto neatsisakykite visų įmanomų technologijų, patariama turėti žadintuvą, kuris palaipsniui garsėja ar skleidžia vis intensyvesnę šviesą ir taip švelniai prikelia jus iš miego vietoje staigaus ir netikėto prabudimo.

Pasirūpinkite, kad jūsų kambaryje buvo visiška tamsa. Skaitymui rinkitės kitą kambarį. Jūsų kūnas prisiderina prie įprastos rutinos – jūs galite priversti savo kūną pavargti tam tikru metu jį treniruojant ir einant miegoti tuo pačiu metu. Taip pat pripraskite keltis anksčiau – nustatykite savo žadintuvą 15 min. anksčiau nei įprastai keliatės.

Nors tai gali pasirodyti akivaizdu, tačiau nustebsite, kiek žmonių į tai nekreipia dėmesio – negerkite prieš miegą kofeino turinčių gėrimų. Ir netgi apsvarstykite galimybę po pietų apskritai atsisakyti tokių gėrimų. 

Alkoholis taip pat veikia panašiai, nors išgėrę galite užmigti greičiau ir miegoti ilgiau, tačiau miegu metu nepasieksite giliausios REM miego fazės, todėl poilsis nebus efektyvus. Galite jaustis pavargę, nors miegojote ilgas valandas.

Sportas ryte gali padėti pabusti, o vakare privers jus pavargti ir nueiti miegoti anksčiau.

Pamėkite pusryčius. Valgyti sveikus ir skanius pusryčius gali tapti jūsų motyvacija iš miego pabusti anksčiau. Vis dėlto pusryčiai negali būti pernelyg sunkūs, lengvai virškinami.

Žymi laidų vedėja Oprah Winfrey rekomenduoja tik atsikėlus iškart keltis iš lovos, nors ne visiems tai pavyksta, tačiau paskatinti keltis gali ir tai, kad iš vakaro mažiau galvosite apie rytojaus planus ir darbus.

Ir jeigu niekas iš išvardintų patarimų jums vis dėlto nepasiteisina, pabandykite pasidėti savo žadintuvą kitoje kambario pusėje. 

Mobiliosios programėlės tokios kaip „BetterMe“ netgi siūlo kiekvieną kartą, kai nesugebate atsikelti iš lovos – automatiškai pasidalinti įrašu socialiniame tinkle „Facebook“, o štai mobiliojo programėlė „Aherk“ už kiekvieną kartą, kai paspaudžiate mygtuką „snausti“ jūs „baudžia“ kompromituojančia nuotrauka, kurią išpublikuoja „Facebook“ visiems jūsų draugams. Viskas priklauso nuo to, kaip stipriai norite atsikelti anksti...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)